Minecraft in totaal 176 miljoen keer verkocht

Minecraft in totaal 176 miljoen keer verkocht

Er zijn wereldwijd inmiddels meer dan 176 miljoen exemplaren van Minecraft verkocht.

Dat hebben Microsoft en ontwikkelaar Mojang afgelopen week laten weten om te vieren dat de game tien jaar bestaat. Minecraft, waarin spelers blokjes mijnen en er vervolgens eigen gebouwen mee kunnen bouwen, is zo'n beetje op elk platform beschikbaar: van de vorige en huidige generatie consoles, tot pc en smartphones.

Daardoor is Minecraft waarschijnlijk de bestverkochte game ooit. Dit is lastig om precies vast te stellen, omdat Tetris de recordhouder is met naar schatting zo'n 170 miljoen verkochte exemplaren (aldus Wikipedia), maar dit is niet compleet zeker.

Vorige week heeft Microsoft nog Minecraft Earth onthuld. De game is vergelijkbaar met Pokémon Go, maar gaat een stap verder door gebruikers ook dingen te laten bouwen in een AR-wereld. De game bevat ook verschillende monsters die spelers kunnen verzamelen voor hun bouwwerken en kunnen ze blokken en kisten aantikken om grondstoffen te verzamelen. Minecraft Earth wordt free-to-play uitgebracht voor iOS en Android. Een exacte releasedatum is nog niet aangekondigd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Gisteren nog opgestart. Ben niet eens een "hardcore" Mincraft-speler, maar eens in de zoveel tijd slaat de magie over en ben ik er een paar weken zoet mee.

0

@Baukereg Precies dit dus. Vooral leuk om terug te komen en dan weer een totaal nieuwe ervaring mee te maken door de nieuwe update.

0
test

Komt die Super Duper Graphics Pack nog? Daardoor wilde ik 2 jaar geleden toch eens Minecraft proberen.

0

Aanbevolen voor jou