Nieuws
Minecraft Battle Mini Game

Minecraft heeft 91 miljoen maandelijkse actieve spelers

In totaal 154 miljoen keer verkocht

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Minecraft heeft maandelijks 91 miljoen unieke, actieve spelers per maand. Dat maakt Microsoft bekend. Minecraft is sinds de release in 2009 uitgegroeid tot de op één na best verkochte game ooit.

Volgens de cijfers is de populaire game in totaal 154 miljoen keer verkocht. Dit getal ligt boven het aantal verkochte GTA 5-exemplaren en net onder het aantal van Tetris. Honderd miljoen van de gebruikers zijn afkomstig uit China, waar de game gratis is. In totaal heeft de game 250 miljoen downloads gegenereerd.

Met deze cijfers staat Minecraft ver boven games zoals Fortnite. Ondanks dat Fortnite de laatste tijd een wereldwijde trend kent met het verbreken van verschillende records en het realiseren van een actieve spelersbasis van 78 miljoen. staat het nog steeds relatief ver onder de 91 miljoen van Minecraft.

Minecraft

Minecraft werd in 2009 uitgebracht door Mojang en werd bedacht door Markus 'Notch' Persson. Persson verkocht Mojang aan Microsoft in 2014 voor een bedrag van 2,5 miljard dollar, omgerekend 2,2 miljard euro. Met het overnemen van de franchise groeide Minecraft verder door. In 2018 groeide de maandelijkse spelersbasis namelijk met 20 miljoen.

Eerder kondigde Microsoft Minecraft: Dungeons aan. Deze spin-off is momenteel alleen voor pc aangekondigd en zou moeten verschijnen in 2019. Daarnaast werd op Minecon 2018 onthuld dat er een nieuwe Minecraft-update komt onder de naam Village and Pillage. Met de update kunnen steden uitgebreid worden en verschijnen er ook meer NPC's om interactie mee te hebben.

Minecraft

Minecraft staat bekend als een game die regelmatig content-updates uitbrengt. Deze updates zijn gratis en voegen nieuwe elementen toe aan de game waar spelers opnieuw creatief mee uit de voeten kunnen. Business Insider meldt dat volgens Minecraft-baas Helen Chiang het plan is om meerdere spin-off's uit te brengen, zoals Minecraft: Story Mode en de recent aangekondigde Minecraft: Dungeons.

"De manier waarop wij hebben besloten om uit te breiden, met Minecraft: Dungeons als eerste voorbeeld, is een manier waarop wij de community bij elkaar willen houden. Dat is waarom onze updates gratis zijn. We willen niet dat spelers zich verplaatsen van Minecraft 1 naar Minecraft 2. We willen gewoon dat ze Minecraft spelen," aldus Chiang.

Minecraft is onder andere beschikbaar voor pc, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Dit artikel delen:

Lees meer

The Witcher-bedenker eist geld van CD Projekt Red Bethesda kondigt gameplaybeelden aan voor Fallout 76
1

Reacties op: Minecraft heeft 91 miljoen maandelijkse actieve spelers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Robert-Frans

    • 2 oktober 2018 15:07
    Kleine correctie: Microsoft heeft niet de franchise Minecraft gekocht, maar Mojang zelf.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.