Minecraft Earth wordt in juni offline gehaald

Minecraft Earth wordt in juni offline gehaald

De ar-game Minecraft Earth gaat op 30 juni offline, zo heeft Microsoft aangekondigd.

De game verscheen in oktober 2019 in Early Access-vorm en is wanneer hij offline gaat dus iets meer dan anderhalf jaar speelbaar geweest. In een statement laat Microsoft weten dat het spel niet het beoogde succes is geworden, mede door het coronavirus. Het spel draait immers om vrij rond bewegen en samenspelen, "twee dingen die bijna onmogelijk zijn in de huidige globale situatie".

Minecraft Earth is beschikbaar op iOS en Android en is vergelijkbaar met Pokémon Go, maar laat spelers dingen bouwen in een augmented reality-wereld. De game bevat ook verschillende monsters die spelers kunnen verzamelen voor hun bouwwerken en men kan blokken en kisten aantikken om grondstoffen te verzamelen.

Er is inmiddels een laatste update voor de game uitgegeven, waarmee alle microtransacties die met echt geld gekocht kunnen worden zijn verwijderd. Ook de wachttijd voor het craften is naar beneden gegaan. Op 1 juli ontvangen mensen het in-game ruby-bedrag in Minecoins, die vervolgens in de Minecraft Marketplace gebruikt kunnen worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ook krijgen de mensen die aankopen hebben gedaan in Minecraft Earth gratis de Bedrock edition.

0
test

De in-game ruby aantallen moeten gekocht zijn en niet verdiend met opdrachten. Anders krijg je alsnog geen minecoins

0

Aanbevolen voor jou