'Minecraft-deal Microsoft wordt vandaag bekendgemaakt' | Gamer.nl

'Minecraft-deal Microsoft wordt vandaag bekendgemaakt' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Eerder berichtten de Wall Street Journal en Bloomberg al dat de deal op zeer korte termijn zou worden bevestigd, waarbij zij spraken over een aankondiging aan het eind van afgelopen werkweek. Dat gebeurde niet.

Volgens Reuters is met de deal 2,5 miljard dollar gemoeid, zo'n acht keer de inkomsten die Mojang in 2013 genereerde.

Negatief over Microsoft

Zowel Microsoft als Mojang hebben nog niet op de geruchten gereageerd. Mojangs oprichter en tevens Minecraft-bedenker Markus Per on heeft zich in het verleden wel meerdere malen negatief uitgelaten over Microsoft.

Hij vond Windows 8 te gesloten voor ontwikkelaars, maar zei vervolgens via Twitter als grap dat hij het besturing ysteem wel wilde promoten als Microsoft hem hiervoor twee miljard dollar zou betalen.

Ook gaf hij later aan het marktaandeel van Windows Phone te klein te vinden om er een speciale versie van Minecraft voor te ontwikkelen.

Volgens de eerdere geruchten zou Per on Mojang echter verlaten na de verwachte overname.

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou