Nieuws
Minecraft

Minecraft Classic nu speelbaar in de browser

Twee grote aankondigingen op 17 mei

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Mojang en Microsoft hebben bekendgemaakt dat Minecraft Classic nu speelbaar is in de browser. Ook worden er op 17 mei, wanneer het spel exact tien jaar oud is, twee grote aankondigingen gedaan.

Op 17 mei is het exact tien jaar geleden dat Minecraft werd gelanceerd. Mojang en Microsoft kondigde al eerder aan dat het tienjarige jubileum groots wordt gevierd en nu is bekendgemaakt dat Minecraft Classic, de eerste versie van het spel die verkrijgbaar was voor het publiek, nu opnieuw is uitgebracht en speelbaar is in de browser.

Minecraft Classic is een kopie van versie die in 2009 werd uitgebracht en bevat 32 soorten blokken om mee te bouwen op een klein eiland. De user interface is hetzelfde als die van tien jaar geleden en bovendien zitten alle oorspronkelijke bugs nog steeds in het spel. Het is alleen mogelijk om in de creatieve modus te spelen, waarin geen vijanden of dieren verschijnen en het niet mogelijk is om dood te gaan. Ook kunnen maximaal negen vrienden uitgenodigd worden door middel van een URL.

Mojang heeft een speciale pagina aangemaakt op haar website, dat in het teken staat van het tienjarige jubileum van Minecraft. Op de pagina is onder andere een tijdlijn te vinden met alle belangrijke gebeurtenissen en updates in de geschiedenis van het spel. Bovendien is te zien dat Mojang twee grote aankondigingen gaat doen op 17 mei.

Spelers worden ook aangemoedigd om hun favoriete Minecraft-herinneringen te delen via Twitter met de hashtag #MinecraftMemories. Ook de ervaringen van verschillende ontwikkelaars en producers die aan het spel hebben gewerkt, zijn te vinden op een aparte pagina.

Markus 'Notch' Persson, de originele ontwikkelaar van Minecraft en de oprichter van Mojang, is niet welkom op de festiviteiten van het tienjarige Minecraft-jubileum. Volgens een woordvoerder van Microsoft wordt Persson uitgesloten, omdat zijn "uitspraken en meningen niet die van Microsoft of Mojang representeren en niet passen bij Minecraft".

Dit artikel delen:

Lees meer

Sega legt handelsmerk vast voor nieuwe Super Monkey Ball Review: De ROG Strix Scar II GL704GW is net niet perfect
2

Reacties op: Minecraft Classic nu speelbaar in de browser

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Baukereg

  • 8 mei 2019 10:35
  Laat maar komen, de butthurt opmerkingen van de zogenaamde "hardcore gamers", maar Minecraft is ook gewoon de grootste game van de afgelopen tien jaar. Het principe is tijdloos en het spel verbind jong en oud. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos net als de creatieve uitspattingen. Minecraft is een cultureel fenomeen waar geen andere game aan kan tippen, dus gefeliciteerd met het tienjarig jubileum!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheDeeGee

  • 8 mei 2019 19:13
  Wilde Minecraft gaan spelen na de aankondiging van de Super Duper Graphics Patch, alleen zijn we al weer 2 jaar verder en niemand weet wat er gebeurd is met die Patch.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.