Minecraft-bedenker Notch niet welkom op tienjarig jubileum

Minecraft-bedenker Notch niet welkom op tienjarig jubileum

Markus 'Notch' Persson is niet welkom op het tienjarige jubileum van Minecraft. De Minecraft-bedenker wordt uitgesloten om de controversiële uitspraken die hij in het verleden heeft gedaan.

Op 17 mei is het exact tien jaar geleden dat Minecraft werd gelanceerd, wat wordt gevierd door Mojang en Microsoft. Markus 'Notch' Persson, de originele ontwikkelaar van het spel en de oprichter van Mojang, wordt echter uitgesloten van het tienjarige jubileum. Persson is regelmatig in het nieuws gekomen om zijn controversiële uitspraken op Twitter, nadat hij in 2014 alle rechten tot Minecraft verkocht aan Microsoft voor 2,5 miljard dollar.

Een woordvoerder van Microsoft vertelt tegen nieuwswebsite Variety dat Persson niet welkom is bij het Minecraft-jubileum, omdat zijn "uitspraken en meningen niet die van Microsoft of Mojang representeren en niet passen bij Minecraft". De woordvoerder verzekert dan ook dat Persson niks meer met Minecraft te maken heeft gehad, sinds hij het spel vijf jaar geleden heeft verkocht.

Vorige maand bracht Minecraft nog een nieuwe update uit, waarin alle verwijzingen naar 'Notch' Persson uit het spel zijn verwijderd. Onder andere de teksten 'Made by Notch!' en 'The Work of Notch!', welke weergeven konden worden in het hoofdmenu van Minecraft, zijn niet meer te zien.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ja jongens zo zie je maar weer, zorg ervoor dat je op jonge leeftijd al oplet wat je twittert en op sociaal media zegt. Want zelfs als heb je ooit succes kwa bedrijf of iets, en zelfs als heb je je al verontschuldigd, zulke dingen blijven je achtervolgen en worden tegen je gebruikt. Hoe vaak zie je dit niet bij een regisseur. Die ooit op een stom moment wat doms zei, naderhand zich probeerde te herstellen maar later toch door de grote bedrijven als Disney word geweigerd om die uitspraken. Nu vind ik het soms ver gasn, dat iemand in zijn tiener jaren wat dom deed wn naderhand dan geweigerd gaat ver. Maar blijkt wel dat je gewoon op moet letten met sociaal media.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Zoiets oppervlakkigs als een huidskleur is niet iets om trots op te zijn. Het is in geen enkel opzicht een prestatie. Je diploma halen, een baan weten te bemachtigen, werken voor je geld en daarmee jezelf een huis weten te kopen etc, dat zijn zaken om trots op te zijn omdat er tijd en moeite in gestoken is. Afkomst (cultureel/etnisch), huidskleur, nationaliteit, sexuele voorkeur, geslacht etc vergen geen moeite, dat zijn zaken waar je in geboren wordt, en zijn als zodanig absurd om trots op te zijn in mijn optiek. De reden dat Black Pride wel een ok ding is en White Power niet is vanwege historische sociaal culturele gronden. Denk de VS in de jaren 60 waar zwarten zwaar werden gediscrimineerd en vaak zelfs vermoord door de KKK, totdat de civil rights movement (Malcom X, Martin Luther King Jr., Rosa Parks etc ) de Civil Rights Act wist te bewerkstelligen. Hetzelfde geldt voor homo vs hetero. Nee, homo/hetero zijn is niet een prestatie en dus eigenlijk eveneens niet iets waar je trots op zou kunnen/moeten zijn. MAAR hetero's vormen 90% van de wereldbevolking en zoiets als de gay pride is in het leven geroepen om de wereld te laten zien dat homo's er zijn, dat ze geaccepteerd moeten worden zoals ze zijn en dat ze gelijke rechten verdienen als hetero's (iets dat helaas nog steeds in de praktijk niet het geval is). Dat zorgt ervoor dat zoiets als de gay pride wel degelijk toegevoegde waarde heeft. Een mars van White Pride etc zoals die in de VS een tijd terug werden gehouden heeft nul toegevoegde waarde omdat: - Het vrijwel altijd neo-nazi's, nationalisten of racisten etc zijn. (voor de duidelijkheid, ik zeg niet dat jij zo bent, enkel dat mensen in de VS die aan dergelijke marsen mee doen dat wel degelijk zijn) - Blanken niet de minderheid vormen in de VS maar de meerderheid en niet onderdrukt worden door de minderheid/minderheden die er wel zijn. Maar goed, wat betreft Notch: Ik heb zijn berichten wel eens gelezen en had vooral de indruk dat ze onhandig getimed/verwoord waren, niet dat ze daadwerkelijk racistisch gemotiveerd waren (maar ik kan het mis hebben, dus als iemand meer weet laat het svp weten :))

0
test

@TheChief Fijn dat iemand nog de moeite neemt om op de onzin van Coola te reageren. Hoe hij dit alles uit zijn historische context weet te trekken en deze volledig negeert vind ik redelijk weerzinwekkend. Je hebt denk ik een heel makkelijk leven als je alles reduceert tot een zwart-wit redenering. (En dat doet hij deze keer bijna letterlijk).

0
test

@TheChief Topreactie!

0
test

@TheChief Topreactie!

0

Aanbevolen voor jou