Ray Maguire, voorzitter van het BAFTA Video Games-comité legt uit waarom Persson de award in ontvangst mag nemen. "Markus is een inspiratie voor alle game-ontwikkelaars en deze award weerspiegelt de vastberadenheid en innovatie die hij laat zien aan zowel ontwikkelaars als gamers over de hele wereld."

Persson zelf zegt dat hij de BAFTA’s altijd als een van de meest prestigieuze awards heeft gezien. "Toen ik voor de eerste keer hoorde dat ik een speciale BAFTA-award zou krijgen, was ik totaal verrast. Naar Londen gaan om deze prijs in ontvangst te nemen is een interessante positieve ervaring waar ik erg naar uitkijk."

Andere awards

Naast de speciale award voor Persson krijgt ook Lionhead-oprichter Peter Molyneux een award, voor zijn jarenlange inzet voor de game-industrie. De games Batham: Arkham City en L.A Noire zijn grote kanshebbers in de andere categorieën; beiden zijn 9 keer genomineerd voor onder andere beste game, beste verhaal en beste soundtrack. De BAFTA's vinden volgende week vrijdag plaats en zijn te volgen via een livestream op de officiële website.