In de trailer worden verschillende hightech gadgets gedemonstreerd die spelers zelf kunnen besturen, zoals de lopende robottank A.G.R. en de vliegende Dragonfire. Wanneer een spelers met deze op afstand bestuurbare wapens een tegenstander doodt, krijgen ze daarvoor 25 punten in plaats van de 100 bij een normale kill. Mogelijk wijst dit erop dat killstreaks in Black Ops 2 op basis van puntenaantallen worden toegewezen en niet op basis van het aantal kills.

Ook toont de trailer andere technische snufjes waar de speler van gebruik kan maken in de multiplayermodus van Black Ops 2. Zo is er een nieuwe turret die vrij geplaatst kan worden door spelers. Deze turret doodt spelers niet, maar lijkt een hittestraal op ze af te sturen die ze onderdrukt. Daarnaast demonstreert de trailer ook een werpmes dat een stroomstoot afgeeft en spelers in de directe omgeving uitschakelt.

E-sports

Aan het einde van de video wordt de video door een zogenaamde shoutcaster van commentaar voorzien. Dit is een bekend fenomeen binnen e-sports. Treyarch had eerder al aangegeven de e-sport-gemeenschap te willen ondersteunen met Call of Duty: Black Ops 2. In de trailer worden ook billboards in de omgevingen geprojecteerd waarop te zien is met welke wapens en extra’s de speler die gevolgd wordt speelt. Mogelijk is dit een toepassing die gebruikt wordt in een speciale modus voor mensen die met een wedstrijd meekijken.