De groene verpakking is om de kooldioxide-footprint van de game te verkleinen. Dit wordt gedaan door een dvd-hoes te maken van gerecycled materiaal: de zogeheten BioBox. De verpakking is volledig biologisch afbreekbaar. Daarnaast wordt de handleiding van het spel geprint op een mix van gerecycled en verantwoord gekapt papier, goedgekeurd door de Forest Stewardship Council. Dit is een organisatie die globale standaarden creëert voor bosbehoud.

Fate of the World ligt op 27 januari in de Britse winkelschappen. Of en wanneer de release van de winkelversie voor de rest van Europa plaatsvindt, is op dit moment nog niet bekend. Het spel kan vanaf 28 februari wel worden gedownload via Steam.

Manage de aarde

Fate of the World is de opvolger van de BBC Climate Challenge game. Het strategiespel legt het lot van de aarde in de handen van de speler. Op basis van de meest recente klimaatmodellen van Oxford University krijgt de speler allerlei scenario’s voorgelegd over een tijdspanne van 200 jaar. Aan de speler vervolgens de taak om de vraag naar energie van de bevolking te balanceren met het beschermen van de grondstoffen op aarde.