De psychologische actiethriller is in ontwikkeling voor PlayStation 3 en Xbox 360 en komt volgend jaar uit. De hoofdpersoon in Shadows of the Damned rijdt op een motor en maakt er zijn werk van om demonen af te slachten. Spelers besturen het personage vanuit de derde persoon en kijken mee over zijn schouder.

Naar de hel

Het verhaal vertelt over Garcia Hotspur en zijn geliefde, die door demonen is ontvoerd naar de onderwereld. Garcia reist vervolgens af naar de hel om haar te redden. Suda51 benadrukt echter dat het geen romantisch spel wordt, maar juist actievol en dat duidelijk de invloeden van Mikami terug te zien zijn. De eerste screenshots en een trailer van het spel tonen het personage met een geweer in zijn hand, terwijl hij demonen van zich afweert.

In augustus 2008 gaf EA al aan dat Mikami en Suda51 samen aan een spel werkten, maar toen bleven details achterwege. Suda51 laat weten lange tijd gezocht te hebben naar een goede uitgever om het project uit te brengen. EA kon het spel naar een groot publiek brengen en daarom werd de uitgever door het duo uitgekozen. Mikami is bekend van zijn werk voor Resident Evil 4, maar recentelijk vooral van de twee titels door zijn eigen studio Platinum Games, Bayonetta en het nog te verschijnen Vanquish. Suda51 is de man achter Killer7 en de No More Heroes-serie.