Miitomo nu ook beschikbaar in het westen | Gamer.nl

Miitomo nu ook beschikbaar in het westen | Gamer.nl

Miitomo, de eerste mobiele app van Nintendo, is vanaf nu beschikbaar in het westen. Eerder deze maand bracht Nintendo de titel al uit in Japan.

Met Miitomo kunnen gebruikers een eigen Mii-personage creëren en elkaar vragen stellen. Volgens Nintendo moet de app ervoor zorgen dat mensen hun vrienden beter leren kennen. Gebruikers kunnen hun Miitomo-account koppelen aan Facebook en Twitter om gemakkelijk vrienden te vinden.

De mobiele app is gratis te downloaden, maar heeft ook een in-game winkel waar nieuwe kleren en objecten kunnen worden gekocht met Miitomo-munten. Deze kunnen worden verdiend door de app te gebruiken of door geld hiervoor neer te leggen.

In Japan was Miitomo al snel een groot succes. Binnen drie dagen werd de app al meer dan een miljoen keer gedownload. Tegelijkertijd met Miitomo lanceert het Japanse de opvolger van het voormalige Club Nintendo: My Nintendo. Met deze dienst verzamelen gebruikers punten, welke zij kunnen gebruiken voor gratis gamedownloads en kortingen. Punten worden verzameld door onder andere spellen te spelen, een Nintendo Account aan te maken en door Miitomo te spelen.

Miitomo is nu beschikbaar voor iOS- en Android-toestellen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou