Sinds het succes van Shrek, Toy Story, The Incredibles en de vele andere animatiefilms, heeft haast elke filmstudio een animatiefilm in productie waarmee men hoopt een graantje mee te pikken van het succes. Zo is men bij Warner Bros. bezig met een animatiefilm die de naam Happy Feet zal dragen en waarin zoals altijd bekende acteurs de stemmen zullen verzorgen; niet omdat ze dat beter kunnen dan rasechte stemacteurs, maar omdat dat het klootjesvolk nou eenmaal de bioscoop in helpt. Zo treffen we in Happy Feet onder andere Elijah Wood (Frodo), Hugh Jackman (Van Helsing), Hugo Weaving (Agent Smith), Nicole Kidman en Robin Williams aan, wie stuk voor stuk meer geld krijgen dan de mensen die jaar in jaar uit de animaties voor de film zullen verzorgen.

Zoals met elke animatiefilm krijgt ook Happy Feet een gelijknamige videogame, die ongeveer rond de release van de film in de winkels zal liggen. Midway mag zich gelukkig prijzen met de rechten op dit spel en men zal onder toeziend oog van Warner Bros. Interactive Entertainment proberen er iets moois van de maken. Midway heeft de rechten voor zowel PC, consoles als handheld platformen en met een release in november 2006, gaan we ervan uit dat men de volgende generatie consoles op het oog heeft.

Maar waar gaat Happy Feet dan over? Over pinguïns! In het land van de keizerpinguïns, zeg maar het midden van het vreselijk koude Antartica, komen de mannetjes aan de vrouwtjes door een liedje te zingen. Nu wil het net dat Mumble, de zoon van de pinguïns met de namen Elvis en Norma Jean, de slechtst zingende pinguïn ter wereld is. Gelukkig is hij niet hopeloos, want hij kan tapdansen als de beste. Wij zien potentieel voor een spel in de stijl van Dance Dance Revolution.