Nu games steeds meer het grote publiek weten te bereiken, verschijnen er ook steeds meer titels die inspelen op de straatcultuur en trends onder de jeugd. Er zijn momenteel een handjevol titels in de maak die inspelen op de levelsstijl die in de vele, inspiratieloze rapclips naar voren komt, en waarin dure auto's, mooie vrouwen en vooral het leven als een gangster, centraal staan. Zo heeft Eidos Get on Da Mic en 25 to Life, Take Two Midnight Club 3 en GTA: San Andreas en Midway NARC en het vandaag nieuw aangekondigde Fear & Respect.

In deze laatste titel neem je de rol aan van een OG met pensioen, zo rept het persbericht in de veronderstelling dat wij allemaal weten waar OG voor staat. Blijkbaar komt onze OG uit de gevangenis en wordt hij zo terug het straatleven in geschopt en geconfronteerd met de harde werkelijkheid. Og toch. Fear & Respect wordt een third person shooter en speelt zich af in South Central Los Angeles, de straten waar het allemaal draait om je rep. Rep is niet te verwarren met het muziekgenre, maar staat voor reputatie. Je kunt er voor kiezen of mensen respect voor je hebben, of vooral bang voor je zijn. Dat verklaart meteen de titel van het spel.

Fear & Respect wordt ontwikkeld in samenwerking met John Singleton, de man die er al voor gezorgd heeft dat de Gangstercultuur ook in Hollywood promintent naar voren kwam. Hij heeft onder andere de regie van Boyz N the Hood, 2 Fast 2 Furious en Shaft op zijn naam staan. Fear & Respect laat nog wel even op zich wachten, het vierde kwartaal van 2005. Het spel staat geplanned voor PS2 en Xbox.