Het einde lijkt nu toch echt in zicht voor uitgever Midway. Het was al langer bekend dat het bedrijf in zeer zwaar weer verkeerde, maar een recente verklaring van eigenaar Mark Thomas schetst een wel heel donker perspectief. Deze verklaring is opgenomen in de bestanden van de Amerikaanse faillissementsrechtbank en is hier, in PDF, helemaal te lezen.

Het komt er kort gezegd op neer dat de uitgever aan het einde van de maand juni zonder geld zal komen te zitten, aangezien de uitgever tot aan die periode geen games uitbrengt die voor een significante instroom van geld zullen leiden. Ook heeft Midway de waarde van de Mortal Kombat-franchise behoorlijk overschat, waardoor een eventuele verkoop het bedrijf niet uit de brand zal helpen.

Bovendien opereert het bedrijf al zo'n decennium lang met verliezen. In 2008 er dan ook vrijwel niemand interesse in een overname van Midway. Uiteindelijk heeft Mark Thomas het bedrijf voor $ 100.000 overgenomen, terwijl hij oorspronkelijk zelfs een miljoen dollar voor Midway zou willen neertellen. Na het inschatten van de risico's heeft Thomas alsnog het bedrijf overgenomen, zij het voor een tiende van het oorspronkelijke geplande bedrag.

We zullen er waarschijnlijk spoedig achter komen of er voor Miday nog een mogelijkheid overblijft om te blijven bestaan of dat het bedrijf definitief ten onder gaat. Het Mortal Kombat-team lijkt in ieder geval weg te willen bij de uitgever, wat de overlevingskansen zeker niet ten goede zal komen.