Ontwikkelaar United Coders heeft vandaag bekend gemaakt dat ze binnekort gaan beginnen met een remake van het succesvolle Dragon Lair, een adventure die voor het eerst verscheen in 1983 op de voorloper van de Compact Disc, de Laser Disc, en in het laatste kwartaal van dit kalenderjaar moet verschijnen voor de Playstation Portable. Op dit moment zijn ze echter nog druk op zoek naar een uitgever en is het dus nog niet geheel zeker of ze de productie wel kunnen starten.

In Dragon Lair kruip je in de huid van Dirk the Daring en dien je princess Daphne te bevrijden van een gemene draak in een kasteel waar niet alles pluis is. Het origineel stond vooral bekend om de prachtig geanimeerde scenes die de revue passeerden wanneer je weer iets verder in het spel kwam.

De PSP versie van dit heldhaftige avontuur zal echter ook een aantal nieuwe zaken bevatten, zoals een mode waarin je meer levens hebt, een aantal veranderde en nieuwe scenes en en een plattegrond van het kasteel die je te allen tijde kunt bekijken.