Microtransacties nu beschikbaar in Black Ops 4 op PS4 | Gamer.nl

Microtransacties nu beschikbaar in Black Ops 4 op PS4 | Gamer.nl

Activision heeft microtransacties beschikbaar gesteld in Call of Duty: Black Ops 4. Spelers kunnen met echt geld zogenoemde Call of Duty-punten aanschaffen om die te gebruiken voor in-game-items in multiplayer-, Blackout- en Zombie-modus.

In de multiplayer- en Blackout-modus kunnen spelers zogenoemde streams aanschaffen in de vorm van special orders. Deze special orders bevatten een bepaald aantal tiers die beloningen opleveren indien de speler deze tier bereikt. Deze special orders worden met de tijd gerouleerd, echter zegt Treyarch dat special orders beschikbaar blijven voor spelers wanneer ze aangeschaft zijn. Hierdoor hebben spelers onbeperkt de tijd om de tiers vrij te spelen.

Spelers hebben ook de mogelijkheid om de tiers in special orders vrij te spelen door ze te kopen. Wanneer spelers bijvoorbeeld de zevende tier willen vrijspelen, moet de speler alle voorgaande tiers ook kopen met COD-punten. Zo is het mogelijk om bij de algemene Operation First Strike-stream alle 200 tiers vrij te spelen. Hiervoor moet de speler in totaal 20.000 COD-punten neertikken. Dit komt neer op omgerekend 200 euro aan microtransacties. Echter kan er ook gekozen worden om op normale wijze de tiers vrij te spelen.

Black Ops 4

Spelers kunnen Call of Duty-punten kopen vanuit de in-game-winkel of vanuit de online winkel op het betreffende platform. Daarnaast krijgen spelers de mogelijkheid om de Call of Duty-punten van voorgaande Call of Duty-games toe te voegen aan hun Black Ops 4-account. Ook worden COD-punten toegevoegd aan het account afhankelijk van de versie die de speler heeft aangeschaft.

Microtransacties zijn nu beschikbaar voor de PS4-versie van de game. Vanaf 7 november worden microtransacties ook bij de pc- en Xbox One-versie beschikbaar gesteld.

Bron: Charlie Intel

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou