Microtransacties beïnvloeden Honor-level Red Dead Online | Gamer.nl

Microtransacties beïnvloeden Honor-level Red Dead Online | Gamer.nl

In de bèta van Red Dead Online wordt de mogelijkheid om echt geld te betalen om het zogenoemde Honor-level te beïnvloeden toegevoegd. Deze vorm van microtransacties is opvallend, omdat het Honor-level de uitkomst van bepaalde missies beïnvloedt.

Alhoewel meerdere spelers nu toegang hebben tot de bèta van Red Dead Online, kunnen er nog geen items verkregen worden door middel van microtransacties. De microtransacties komen in de vorm van goudstaven. Met deze goudstaven kunnen cosmetische items worden aangeschaft, zoals versieringen voor het kamp, kleding en skins voor wapens. Het kan zijn dat sommige items alleen verkregen kunnen worden indien de speler op een hoger level zit, maar dat criterium wordt uitgeschakeld wanneer met goudstaven betaald wordt.

Red Dead Redemption 2

Echter is nu bekend dat er ook met goudstaven betaald kan worden om het Honor-level van een speler te laten dalen. Aangezien het Honor-level de uitkomst van mi ies bepaald, kan met deze optie de gameplay per speler veranderd worden.

Daarnaast is ontdekt dat het verdienen van één goudstaaf omgerekend acht uur aan gameplay kost. Dit is opvallend in vergelijking met de optie om bijvoorbeeld voor 112 goudstaven de functie vrij te spelen om snel door de map te kunnen reizen. Dit betekent dat het ongeveer 900 uur aan gameplay kost om de functie vrij te spelen zonder echt geld te betalen.

Rockstar zegt hierover dat ze later de microtransacties in de modus beschikbaar stellen voor alle spelers.

Red Dead Redemption 2

Het feit dat er microtransacties in de online modus van Red Dead Redemption 2 zijn, is niet bepaald verra end. In de online modus van GTA 5 is ook volop gebruik gemaakt van microtransacties in de vorm van Shark Cards. Deze bron van inkomsten was voor Rockstar jaren een lucratief verdienmodel.

Eerder maakte Rockstar bekend spelers te waarschuwen voor het eventuele verlies van progre ie in de bètaversie van Red Dead Online. Ondanks dat de ontwikkelaar ambieert om de progre ie van spelers op de lange termijn te behouden, kan het voorkomen dat er zich technische problemen voordoen waardoor bepaalde elementen hersteld moeten worden.

Red Dead Online is vanaf 30 november gratis beschikbaar voor alle spelers die in bezit zijn van een kopie van Red Dead Redemption 2.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou