Hoewel het nog niet door Microsoft zelf is bevestigd, weet GameInformer te melden dat Microsofts draagbare PC tablet Origami compatible zal zijn met de Xbox 360.

Als de Origami geconnect is aan de console, waarschijnlijk door een USB poort, dan zal de Origami dienst kunnen doen als een tweede scherm waarmee gegamed kan worden. Zo werd bijvoorbeeld Ghost Recon: Advanced Warfighter genoemd waarbij de TV de game weergeeft en op de Origami de first person view van een andere speler getoond kan worden zodat dit kan helpen bij de tactische planning. Ook zou het scherm van de Origami een overview kunnen tonen van een slagveld. Bij sportgames zou hierbij het hele veld vanuit vogelvlucht gezien kunnen worden. De Origami is een touchscreen dus het is goed denkbaar dat het apparaat ook dienst zal doen als controller.

Uiteraard is het idee niet nieuw want Nintendo kwam al met de Connectivity waarbij een GBA aan de GameCube bevestigd kon worden en ook dienst deed als controller of als scherm. Maar misschien dat Microsoft er een nieuw twist aan kan geven.