Nadella gaf in het gesprek aan dat Microsoft blijft "investeren in onze core console gaming en Xbox Live met een blik op bredere pc- en mobiele mogelijkheden". Volgens Nadella is het zo dat gaming vandaag de dag het grootste onderdeel vormt van het digitale tijdperk waarin cloud-gebaseerde en mobiel-gebaseerde technieken vooraan staan. 

Gamasutra geeft aan dat door de uitspraken Nadella benadrukt dat Microsoft zich met de Xbox One meer gaat richten op games/software en minder op entertainmentdiensten die buiten het umfeld van het bedrijf liggen. 

Cijfers Microsoft en Xbox-consoles

Gisteren maakte Microsoft zijn jaarcijfers bekend, waarbij ook de verkopen van de Xbox-consoles in werden meegenomen, zo meldt NUtech.  De inkomsten uit het Xbox-merk namen in het tweede kwartaal van dit kalenderjaar met 14 procent toe vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. In totaal werden er 1,1 miljoen Xbox-apparaten verscheept naar retailers ten opzichte van 1 miljoen in het tweede kwartaal van 2013, ondanks dat Microsoft nu twee spelcomputers op de markt heeft, de Xbox 360 en Xbox One. Volgens het bedrijf had dit te maken met de nog aanwezige voorraad van Xbox-spelcomputers in winkels.