Microsoft zou nog altijd overwegen met Xbox Live Gold te stoppen

Microsoft zou nog altijd overwegen met Xbox Live Gold te stoppen

Na eerdere geruchten zou Microsoft nog altijd overwegen om Xbox Live Gold te stoppen en multiplayergaming op Xbox-consoles gratis te maken.

Dat claimt journalist Jeff Grubb, die de afgelopen paar jaar wel vaker correcte informatie over games en bedrijven naar buiten heeft gebracht voordat het officieel werd aangekondigd. Hij meldde voorheen ook al dat Microsoft gesprekken houdt over het laten wegvallen van het Xbox Live Gold-abonnement.

"Ik wil opnieuw bevestigen dat Xbox Live Gold nog ergens op een tekentafel ligt met de melding dat het gaat verdwijnen", meldt hij in de GrubbSnax-show op Giant Bomb. "Of ze er op dit moment actief over praten of niet weet ik niet, maar het staat nog altijd op de routekaart om aan te kondigen dat Xbox Live Gold ergens in de toekomst wordt stopgezet."

Volgens Grubb wacht Microsoft er echter nog mee, omdat het bedrijf eerst een groot aantal Game Pass-abonnees wil hebben om het verlies van de opbrengsten van het stopzetten van Gold op te vangen. "Het gaat misschien jaren duren, want de focus is op dit moment om Game Pass in een erg gezonde positie te krijgen."

Hoe gezond Game Pass precies moet zijn voordat Xbox Live Gold kan verdwijnen is niet duidelijk, maar Grubb gokt dat het rond de 40 à 50 miljoen abonnees moet behelzen. Over het huidige aantal abonnees: "Ik heb nog voor E3 zowel de cijfers 19 miljoen als 23 miljoen voorbij horen komen, maar ze benaderen nu op z'n minst 23 miljoen. En wanneer we dichterbij de release Halo (Infinite) komen, kunnen ze makkelijk 23-25 miljoen bereiken. Wanneer ze de 30 miljoen aantikken gaan ze waarschijnlijk opnieuw evalueren wat ze met Xbox Live Gold gaan doen."

Een Xbox Live Gold-abonnement is nu nog nodig om op Xbox-consoles online te kunnen gamen, net als dat er abonnementen benodigd zijn om op PlayStation-consoles en Nintendo Switch van de online multiplayer gebruik te maken. Het zou dus ook een competitieve actie zijn van Microsoft om de vereiste te laten vallen. Het bedrijf zelf heeft echter nog geen indicatie gegeven dat het dit van plan is.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik mis een 'g' in de laatste zin. Dit zou een sterke move van Microsoft zijn trouwens.

0
test

@whaha Je hebt gelijk, G!

0

Ik de k dat Microsoft ook bewust de kwaliteit banned gratis games voor live laat afnemen. Om Live minder aantrekkelijk te maken, online gratis voor free to play games. Ze willen mensen laten overstappen naar gamepass. Is uiteindelijk een veel betere service en dan het online gedeelte gratis. Dan is Xbox ineens het platform met gratis online en een service waarbij je meer dan 100 games kan spelen.

0
test

@Ziminar Dat wel maar geen spel zal jouw eigendom zijn. En voordat mensen weer Netflix vergelijkingen gaan maken. Netflix vind ik persoonlijk iets compleet anders dan games. Vroeger had je ook videotheken en dat was prima. Maar persoonlijk vind ik het fijn dat ik eigenaar van een spel ben en het kan spelen wanneer dat mij uitkomt en niet andersom.

0

@TommyNL Ik snap je punt, maar blijkbaar vinden 23 miljoen mensen het geen probleem ;) En niemand verbiedt je om alsnog het spel te kopen. Als je dat bij 1 of 2 echt goede games doet ben je nog altijd goedkoper uit dan alles kopen

0

@TommyNL Ik snap dat dat voor veel mensen anders is, maar ik heb daar geen probleem mee. En zoals -it- hierboven aangeeft kun je een game altijd alsnog aanschaffen, heb ik met Hollow Knight ook gedaan. Ik koop steeds minder games en als ik ze koop dan vooral digitaal, lekker opgeruimd huis.

0

Aanbevolen voor jou