Dat claimt Bloomberg. Het zou de meest recente onderhandeling van Microsoft zijn in een poging het Amerikaanse Federal Trade Commission tevreden te stellen. Volgens de site heeft Sony de deal nog niet geaccepteerd.
De FTC heeft vorige week besloten de overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard te blokkeren en daarvoor naar de rechter te stappen. Eerder deed Microsoft al concessies om de overname mogelijk te maken. Zo heeft het bedrijf laten weten Call of Duty nog minstens tien jaar op PlayStation, Steam en Nintendo-platforms uit te willen brengen. Onder die vorige afspraak viel echter niet de publicatie van Call of Duty op PlayStation Plus, de tegenhangen van Microsofts Game Pass.
Microsoft kondigde begin dit jaar aan dat het Activision Blizzard wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Dit om er voor te zorgen dat er bijvoorbeeld geen monopolypositie ontstaat door de overname. Bij de aankondiging van de deal gaf Microsoft al aan dat de aankoop mogelijk pas in juni 2023 wordt afgerond. De aangekondigde rechtszaak kan er voor zorgen dat die datum niet wordt gehaald.
Reacties op: Microsoft zou Call of Duty op PlayStation Plus willen toelaten
Snoop213
hulstpower
Snoop213
Ziminar
Juist omdat Sony erg focust op CoD werkt Microsoft ogenschijnlijk zoveel mogelijk mee met de FTC op dat punt en laten ze zien, met deals met Nintendo, Steam en ook naar Sony toe dat het niet aan Microsoft ligt.
Ik denk dat Sony het heel belangrijk vindt dat CoD niet op game pass komt, al kunnen ze dat nooit uitspreken en het liefst hebben ze natuurlijk dat de deal helemaal niet doorgaat.
Het feit dat Sony nog helemaal niet gereageerd heeft op al die CoD aanbiedingen spreekt boekdelen natuurlijk. Sony zit daarmee natuurlijk in een spagaat. Akkoord gaan is toegeven op het CoD-, en hun belangrijkste, argument.
Nee zeggen is een teken dat Microsoft wel wil samenwerken en Sony niet. Dat zou ook een duidelijk signaal zijn richting de FTC en andere commissies.
Snoop213
thesnake
Echter om dan te gaan roepen dat een ander partij niet wilt meewerken omdat zij niet constant desperate de media opzoeken is nogal zwart/wit. Al deze constante aanpassingen laat ook zien dat Microsoft niet helemaal zeker van hun zaak is en daarmee genoeg reden om achterdochtig te zijn.
Microsoft zou al deze aanpassingen niet hebben gemaakt als er geen hinder was. Dit is puur goodwill creeren, niet iets wat ze graag willen.
hulstpower
thesnake
Het is duidelijk dat MSFT een soort 'shortcut' wil om een gat te dichten, om te klimmen op de ladder en meer in 'leiderschapspositie' te komen. Als je aan de lopende band deals blijft aanbieden en continu de pers erbij haalt om zoveel mogelijk lawaai te maken van het niveau "kijk dan naar die pestkoppen!" Dan lijkt de FTC inderdaad een soort kinderjuf.
hulstpower
thesnake
Ziminar
Het enige wat steeds verandert is je hoort hoe ver Microsoft gaat om de FTC tegemoet te komen. Als dit zonder rechtszaak kan dan zou dat veel tijd schelen. Microsoft stelt constructief op. Als ze straks voor de rechter staan met de FTC heeft Microsoft een flinke stok om mee te slaan en kunnen ze aantonen wat ze allemaal gedaan hebben om de FTC en Sony tegemoet te komen.
Dat is simpelweg heel verstandig.
Dat is geen shortcut dat is hoe het normaal zou verlopen. En wat is er mis mee om de leiderschapspositie proberen te halen? Zou een beetje gek zijn voor een bedrijf als ze dat niet zouden proberen.
Denk je dat Sony die positie niet nagestreefd heeft en niks doen om die nu te behouden? Zou raar zijn toch?
Als je uit al die berichten alleen maar dat haalt zegt meer over jou dan over Microsoft.
thesnake
Het is namelijk niet normaal en daarom zijn er instanties om dit in of goede banen te leiden of te zorgen dat een bedrijf hierdoor niet teveel macht krijgt en kan doorgaan met opslokken zodat er geen concurrerende markt meer over is.
Er is niks mis met leiderschapspositie proberen te halen, maar deze uitspraak staat ook meteen haaks tegenover de uitspraken van Phil dat "Sony probeert ons kleiner te maken", terwijl ze zelf groter willen worden door zich in de markt te kopen. Uitgevers opkopen is in dit geval een shortcut proberen te nemen en om sneller die positie te verkrijgen.
Laten we nou niet doen alsof MS niet maar al te graag marktleider wilt worden. Ze kunnen in feiten niet klagen dat Sony marktleider is, die hebben daar meer dan 20 jaar net zo hard voor gewerkt. Zou MS zich zelf niet eens in de spiegel willen aankijken en bedenken waarom het hun niet is gelukt om die positie op dezelfde manier te krijgen.
Precies daarom is dit een issue aan het worden. Ik heb geen probleem als ze studio's overnemen of financieren en helpen te groeien. Maar publishers opkopen en grote gevestigde multiplatform IP's die ouder zijn dan Xbox als merk onder je eigen vlag te dumpen zie ik als een compleet andere verhaal.
Ziminar
Dit is hoe kapitalisme werkt. Als Sony dezelfde middelen gehad had dan hadden ze dat ook gedaan. Sony gebruikt ook hun kapitaal maar dan op een andere manier.
Persoonlijk zie ik niet zo'n verschil tussen die twee manieren, het is simpelweg een andere strategie.
Daar zijn inderdaad instanties voor om dat in de gaten te houden, dus wat is het probleem dan precies?
Die uitspraak van Spencer uit het artikel van gisteren vind ik ook raar, staat ook in mijn reactie onder datzelfde artikel. Tuurlijk doet Sony dat, dat heet concurrentie.
Maar ik heb ook het gehele interview niet gelezen dus ik ken ook de context niet waarin dat gezegd is moet ik toegeven.
Ik doe helemaal niet alsof Microsoft die leiderschapspositie niet wil, volgens mij zeg ik zelfs heel duidelijk in mijn reactie waarop je reageert dat dat heel normaal is. Heb je mijn reactie wel gelezen?
Sony heeft daar inderdaad ook voor gewerkt, maar Microsoft niet dan? Het heeft voor de een vooralsnog beter uitgepakt, daarom past Microsoft nu zijn strategie aan.
Inzetten op cloudgaming en op een andere manier aan IP's komen.
Ik maak hierin geen onderscheid tussen beide bedrijven en als je objectief bent doe jij dat ook niet. De een is geen haar beter dan de ander.
In de spiegel kijken moet Microsoft zeker, ik heb het ze laatst bij het gebrek aan het tonen van de games op de game awards nog verweten. Zoveel studio's en ze kunnen maar weinig laten zien vooralsnog, het is te mager. Ook nog gezegd dat Microsoft qua marketing nog wel wat kan leren van Sony. De ene keer doet of zegt de een iets raars en de andere keer het andere bedrijf. Of ben jij het altijd alleen eens met wat Sony doet of zegt?
Dat jij het overkopen van een grote publisher als een heel ander verhaal ziet kan ik niet zoveel mee, dat is aan jou. Mij lijkt het een hele slimme zet van Microsoft,ze kopen daarmee continuiteit van games en ook nog een aandeel op de mobiele markt.
Sony houdt ook games weg van XBox, hoe oud die IP's zijn is niet relevant, dat is hoe het spelletje gespeeld wordt door beide partijen. Exclusiviteit is de hoofdstrategie van Sony al jaren geweest.
Ziminar
Dit is simpelweg hoe ik denk wat de strategie is van Microsoft. Het argument van Sony en ook de FTC is dat CoD exclusief wordt. Microsoft laat aan de hele wereld zien dat dat niet het geval is door zowel Nintendo, Valve en Sony een aanbieding te doen.
Als Sony akkoord gaat met de deal valt het enige argument weg.
Als Sony expliciet niet akkoord gaat is dat ook een duidelijk signaal.
In de rechtszaak zal het niet reageren op deze deal zeker aan bod komen.
Microsoft zal kunnen zeggen dat er een deal ligt en erop wijzen dat Sony niet reageert.
Nee natuurlijk zou Microsoft dat niet doen, lijkt me logisch toch?
Ze willen zoveel mogelijk profijt hebben van deze deal, hoe minder ze de concurrentie geven hoe beter. Denk je dat Sony dat anders zou doen? Sony is niet gek en niet voor niets de grootste op de console markt die handelen echt niet heel anders op dat gebied.
xeros
Ze doen maar wat.
Snoop213
SuperDre
Snoop213
Iconic
+ Over een aantal jaar als ze PS niet meer nodig hebben dan kunnen ze er zelf voor kiezen om COD niet meer op PS uit te brengen! Ze hebben dan alle macht in handen!
Bart81
En dit is denk ik ook juist waarom men de rechtzaak aanspant.