Microsoft zou Call of Duty op PlayStation Plus willen toelaten

Microsoft zou Call of Duty op PlayStation Plus willen toelaten

Microsoft zou Sony hebben aangeboden Call of Duty op PlayStation Plus uit te brengen, mocht de overname van Activision Blizzard doorgaan.

Dat claimt Bloomberg. Het zou de meest recente onderhandeling van Microsoft zijn in een poging het Amerikaanse Federal Trade Commission tevreden te stellen. Volgens de site heeft Sony de deal nog niet geaccepteerd. 

De FTC heeft vorige week besloten de overname van Call of Duty-uitgever Activision Blizzard te blokkeren en daarvoor naar de rechter te stappen. Eerder deed Microsoft al concessies om de overname mogelijk te maken. Zo heeft het bedrijf laten weten Call of Duty nog minstens tien jaar op PlayStation, Steam en Nintendo-platforms uit te willen brengen. Onder die vorige afspraak viel echter niet de publicatie van Call of Duty op PlayStation Plus, de tegenhangen van Microsofts Game Pass.

Microsoft kondigde begin dit jaar aan dat het Activision Blizzard wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Dit om er voor te zorgen dat er bijvoorbeeld geen monopolypositie ontstaat door de overname. Bij de aankondiging van de deal gaf Microsoft al aan dat de aankoop mogelijk pas in juni 2023 wordt afgerond. De aangekondigde rechtszaak kan er voor zorgen dat die datum niet wordt gehaald.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 het gaat ze ook niet om. Cod, het gaat ze om King voor mobile en Blizzard voor pc. En cod is mooi mee genomen. Zodra je dit door hebt snap je waarom. Micro niet moeilijk doet over alle afspraken over cod en wie zegt cod Dayone ps plus kan als oude game zijn.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Snoop213 Ik denk het wel, het gaat Microsoft om veel meer dan alleen CoD dit hebben ze al vele malen aangegeven. Juist omdat Sony erg focust op CoD werkt Microsoft ogenschijnlijk zoveel mogelijk mee met de FTC op dat punt en laten ze zien, met deals met Nintendo, Steam en ook naar Sony toe dat het niet aan Microsoft ligt. Ik denk dat Sony het heel belangrijk vindt dat CoD niet op game pass komt, al kunnen ze dat nooit uitspreken en het liefst hebben ze natuurlijk dat de deal helemaal niet doorgaat. Het feit dat Sony nog helemaal niet gereageerd heeft op al die CoD aanbiedingen spreekt boekdelen natuurlijk. Sony zit daarmee natuurlijk in een spagaat. Akkoord gaan is toegeven op het CoD-, en hun belangrijkste, argument. Nee zeggen is een teken dat Microsoft wel wil samenwerken en Sony niet. Dat zou ook een duidelijk signaal zijn richting de FTC en andere commissies.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Ziminar Microsoft doet dit expres om de media op te zoeken met elke scheet die besproken wordt om goodwill te creeren en te laten merken dat ze willen mee werken. Echter om dan te gaan roepen dat een ander partij niet wilt meewerken omdat zij niet constant desperate de media opzoeken is nogal zwart/wit. Al deze constante aanpassingen laat ook zien dat Microsoft niet helemaal zeker van hun zaak is en daarmee genoeg reden om achterdochtig te zijn. Microsoft zou al deze aanpassingen niet hebben gemaakt als er geen hinder was. Dit is puur goodwill creeren, niet iets wat ze graag willen.

0
test

@Snoop213 Ze zullen inderdaad bij MS niet over hun strategie nagedacht hebben. Ze doen maar wat.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Je ziet het helemaal verkeerd, de aanschaf van deze publisher is met het oog op de toekomst waarbij dedicated consoles de weg van de dodo gaan (wat waarschijnlijk al over 1 of 2 generaties is), en dan draait het dus vooral om het uitbrengen van de games, want hoe meer platformen je de game uitbrengt hoe meer geld het in het laatje brengt, dus voor Microsoft is er niets mis mee als ze de games ook vollop op de Playstation uitbrengen, ze verdienen er dan ook gewoon een hoop geld mee.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@SuperDre + Over een aantal jaar als ze PS niet meer nodig hebben dan kunnen ze er zelf voor kiezen om COD niet meer op PS uit te brengen! Ze hebben dan alle macht in handen!

0
test

Oke en dan staat ie op Playstion Plus (wat mij echt aan mijn reet kan roesten) en dan zal je zien: gaan de PS Hooligans weer gillen dat Xbox geen exclusives heeft.. het is ook nooit fucking goed.. Altijd moeten wij ons maar verantwoorden waarom we liever een Xbox hebben, terwijl echt iedereen die ik ken met een X (en ja bij mij in de vriendengroep zijn we allemaal van die kerk) is er super happy mee. Ik lees hierboven zoveel schijt (het is do or die voor xbox.. bla bla bla) wat een onzin allemaal. Eerst allemaal roepen: Xbox heeft geen games.. Xbox bedenkt de gamepass.. Mijn digitale library bestaat nu uit 898 games... dat zijn aardig wat games, hoeveel heb jij er? Xbox heeft geen exclusives, riep men maar al te graag. Dus koopt xbox studios aan om te werken aan exclusives. En nu is het weer van: Ja wacht even.. niet die.. die mag niet.. En dan zegt Xbox: Oke dan doen we die nog niet exclusief.. en nog is er gezeik.. Sony moet z'n muil houden over exclusiviteit, want ze gaan er zelf prat op.. Cod is niet van Sony dus moeten ze niet zo jenken. Kleinzerigheid ten top en veroorzaakt door al jullie stoere binkies die maar hard bleven gillen dat Xbox geen exclusives had.. Jullie hebben Xbox wakker geschut. Waarvoor dank.. Now face the consequences! En tegen iedereen die zegt: Xbox moet nu echt scoren.. Nee! Wij zijn mega blij met onze console, met onze gamepass.. laat ons lekker. Als er echt mensen zwaar ontevreden zijn dan stappen ze vanzelf wel over. Zo werkt de markt nu eenmaal. En he op ieder potje past een dekseltje.. en niet ieder potje is een playstation, en niet ieder potje is een xbox.. Speel gewoon waar jij de het best bij voelt, desnoods eet je van 2 of 3 walletjes, maar ga niet een ander ervan proberen te overtuigen dat jouw keuze je juiste is.. Sterker; probeer het en ik ga alleen maar meer tegengas geven, zo recalcitrant ben ik dan ook wel weer. Wat? Heel de klas voor Ajax, ja best.. ben ik voor PSV.. (best raar in het westen, maar ik ben niet alleen!). Wat? Heel de klas top 40 muziek.. Doe mij maar Punk Rock! etc. etc. Misschien is dat het gewoon.. Playstation is Ajax en top 40 muziek.. Xbox is Punk Rock en PSV! Oke, ik ga stoppen.. ik dwaal af. Wees een beetje lief voor elkaar.. jullie hebben toch allemaal wel ongelijk..

0
test

@kleinekoosjer xbox is ajax voor mij of 49ers of the 90s bulls of golden state warriors. Maar even serieus mooi gezegd hoor.

0
test

@hulstpower Geboren op de 23e.. ofwel mijn geluksgetal.. M. Jordan my man!!!

0
test

@kleinekoosjer ik begrijp je comment en ik ben ook echt wel tevreden met m'n toestel. Wat ik bedoel is dat het commercieel gesproken nu echt wel eens tijd wordt dat Xbox laat zien waarom ze zoveel ingekocht hebben. Er komt een moment dat je klanten niet langer kan overtuigen met een belofte van wat zal komen. En commerce is belangrijk want hoe meer klanten, hoe meer inkomsten en hoe meer kans dat die inkomsten nieuwe games opleveren :-D Ik zit al een tijdje te wachten om eindelijk te kunnen beginnen met games zoals Starfield, Avowed, Hellblade 2 en Everwild. En waar ik liefst heb dat ze alles zo goed mogelijk afwerken, ben ik tegelijkertijd ook het wachten een beetje beu. Wil dat zeggen dat ik niet geniet van andere games? Tuurlijk niet, maar ik wil ook wel eens graag de spellen krijgen waarvoor ik een Xbox in huis heb.

0
test

@Mr.Happy Fair enough. Ik snap je wel hoor. En ik ben er ook wel van overtuigd dat ze gaan komen.. De games die jij noemt; maar ook Fable (mijn favo serie), al het andere uit de Bethesda koker (Indiana Jones ook wel benieuwd naar), Forza en Perfect Dark. Er zit een hoop (verschillends) in de pijpleiding en dat voelt goed. Maar ze moeten niet rushen, want dit zijn nu Xbox eigen games (en exclusives over het algemeen), ofwel; ze moeten presteren anders wordt Xbox weer door de halve wereld afgebrand. Sommige van deze games moeten ook van de zogenaamde AAAA kwaliteit zijn. En niet alles kan/moet tegelijk uitkomen uiteraard. Want iedereen met pass kan het day1 spelen. Als releases samen vallen kan er dus een game ondersneeuwen (andere genres kan wmb wel).. Maar ik denk dat Xbox juist nu werkt aan een systeem als: ene maand een grote game, andere maand een kleinere game, 3e maand blockbuser AAAA gekkigheid awesomeness, maandje niets of 3rd party.. en weer vanaf het begin.. zoiets.. Zo krijgen de grote games genoeg adem pauze om te landen bij de fans en hou je de gamepass mega interessant voor iedere gamer op deze planeet. Goede kans dat ze die 4 maanden cycle uitrekken naar bijvoorbeeld 6 maanden (dus 2x per jaar echt grote game).. Maar je snapt mijn punt.. De gamepass moet blijven leveren.. dit is een van de redenen dat ze op de grotere vissen als Activision Blizzard jagen en niet per se op kleinere studios als Moon (waarvan ik vind dat ze echt goed bij Xbox passen en al lang hadden moeten kopen .. Ori had wat mij betreft ons nieuwe icoon kunnen worden), welke nu haar nieuwe game onder de vleugels van Private Division laat uitkomen. Niet per se een slecht iets.. maar ik had Moon er graag bij gehad in het kader van diversiteit. Anyhoe.. geduld is een schone zaak.. het komt allemaal goed; I vow for X

0

Aanbevolen voor jou