Microsoft ziet omzet uit Xbox-divisie dalen | Gamer.nl

Microsoft ziet omzet uit Xbox-divisie dalen | Gamer.nl

De omzet uit verkoop van Xbox-hardware is afgelopen kwartaal met 24 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de derdekwartaalcijfers van Microsoft.

De kwartaalomzet van Xbox-hardware daalde ten opzichte van het eerste kwartaal van kalenderjaar 2014 met 306 miljoen dollar. De divisie waaronder Xbox valt kromp echter slechts met vier procent, mede dankzij groeiende verkopen van de Surface-tablet. 

De omzetdaling is volgens Microsoft deels een gevolg van de eind vorig jaar doorgevoerde prijsverlaging van de Xbox One. Bovendien werden er afgelopen kwartaal minder Xbox-spelcomputers verscheept dan een jaar geleden: 1,6 miljoen tegenover 2 miljoen.

Daarbij wordt niet gespecificeerd hoeveel Xbox One-exemplaren zijn verscheept. Microsoft communiceert slechts één getal voor de Xbox One en Xbox 360. Ook is nog niet duidelijk hoe Sony's PlayStation 4 het afgelopen kwartaal deed. De kwartaalcijfers van het Japanse bedrijf worden pas 30 april bekendgemaakt.

Microsoft liet verder weten dat het gebruik van Xbox Live met 30 procent is gestegen. Het bedrijf zegt dat de toename een gevolg is van een toenemend aantal gebruikers en groeiende betrokkenheid van Xbox-spelers. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou