Het succes van Microsoft, en dan met name de verkopen van de Xbox 360, is voor het bedrijf meer dan plezierig te noemen, maar voor Shane Kim, Vice-president van Micrososoft, is het geen reden om optimistisch te zijn voor de toekomst. Sterker nog, het bedrijf ziet het komende jaar zelf somber in.

"De videogame-industrie loopt op schema om dit jaar de verwachtte 20% groei te halen, maar mensen verwachten niet diezelfde groei voor volgend jaar. Wie weet is zelfs een stabiele verkoop al een heel goed resultaat voor 2009. Het is lastig om de toekomst te voorspellen", aldus Kim. Daarbij doelend op het feit dat de verkoop van home-entertainmentapparatuur het meestal wel redelijk doet in tijden van economische malaise.

Kim voegt daar aan toe dat het bedrijf zich opmaakt voor zwaardere tijden en dat het bedrijf hard bezig is om te kijken waar het eventueel geld kan besparen: "Een belangrijke doelstelling voor ons is de consument zoveel mogelijk entertainmentwaarde voor een dollar te geven." Wij nemen aan dat deze doelstelling ook voor onze euro geldt.