Nieuws
Xbox Game Pass

Microsoft zegt Xbox Game Pass naar pc te brengen

Een nog groter scala aan games om uit te kiezen

Geschreven door Rick Bloemzaad op
CEO van Microsoft, Satya Nadella, zegt de Xbox Game Pass te gaan brengen naar pc. Dit maakte Nadella bekend tijdens de onthulling van de laatste kwartaalcijfers.

De Xbox Game Pass verscheen afgelopen zomer met een groeiende collectie aan games voor een maandelijkse prijs van tien euro per maand. Momenteel bevat de collectie meer dan 200 games met onder andere nieuwe titels als Sea of Thieves en Forza Horizon 4.

Daarnaast bevat de collectie nieuwe first-party games die tegelijk worden uitgebracht op de Xbox One en pc waar Game Pass-abonnees gratis toegang tot hebben. Pc-spelers kunnen zich al abonneren op de Xbox Game Pass, maar hebben dan nog geen toegang tot oudere games of third-party games.

Xbox Game Pass

Daar lijkt nu echter verandering in te komen. Tijdens een discussie over community's op de platformen van Microsoft zei Nadella, 'Xbox is een belangrijke community heeft en dat zich uit in de resultaten van het afgelopen kwartaal'.

"Dus gezien deze structurele positie, gaan wij ervoor zorgen dat we de kracht van de community blijven versterken. Dit is al te zien met Minecraft dat naar alle platformen is gegaan met de verhoogde intensiteit van de community en dit gaan wij blijven doen. Uiteraard speelt het brengen van de Game Pass naar de pc daar een grote rol in", aldus Nadella.

Dit artikel delen:

Lees meer

Red Dead Redemption 2 is een van de beste games op je console Day One patch Red Dead Redemption 2 bedraagt 3GB
2

Reacties op: Microsoft zegt Xbox Game Pass naar pc te brengen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 25 oktober 2018 13:56
  Hmmm. dat kan voor een hoop mensen best interessant zijn. Zeker als je ze maandelijks kunt opzeggen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Oxymorphone

  • 25 oktober 2018 16:29
  Heel gaaf. Zat hier stiekum al en beetje op te wachten. Hoop ook dat het aantal games omhoog gaat wat ik kan spelen op mijn Xdoos en PC, ongeacht voor welk platform ik het heb aangeschaft. Een aantal Microsoft games hebben dit al, zo mooi zijn als dit ook voor 3rd-party komt!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.