Nieuws
Xbox Game Pass

Microsoft: 'Xbox Game Pass heeft geen invloed op Games With Gold'

Microsoft deelt meer details over abonnement

Geschreven door Jacco Peek op
Microsoft zegt dat de aankomende Netflix-achtige dienst Xbox Game Pass voor Xbox One geen invloed zal hebben op de gratis Games With Gold. Andere details over het abonnement zijn ook toegelicht door het Amerikaanse bedrijf.

In een verklaring aan Kotaku zegt Microsoft dat de Games With Gold een totaal andere service is en de Game Pass geen invloed zal hebben op de service. Er is dan ook geen Xbox Live benodigd voor de Xbox Game Pass, maar wel om de beschikbare games online te spelen.

Andere details zijn het feit dat de service enkel maandelijks betaald kan worden en dat de Game Pass ook onder Home Sharing valt. Dit laatste houdt in dat anderen die lokaal met hun gamertag inloggen ook de service kunnen gebruiken.

Na de aankondiging van de Xbox Game Pass daalde ook het aandeel van de Amerikaanse retailer GameStop met bijna acht procent. Volgens VentureBeat hebben aandeelhouders minder vertrouwen in de winkel, omdat deze leeft van tweedehands verkoop. De Game Pass biedt verschillende oudere games die nu niet meer verkocht zouden worden.

Inmiddels is een aantal games bevestigd, waaronder Halo 5: Guardians. Verdere details zijn hier te vinden.

Bron: Kotaku

Dit artikel delen:

Lees meer

Gamer.nl speelt Total War: Warhammer Nvidia onthult GTX 1080 Ti
2

Reacties op: Microsoft: 'Xbox Game Pass heeft geen invloed op Games With Gold'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 1 maart 2017 17:04
  Arghhh ik heb al zoveel te spelen en zo weinig tijd.. . met deze dienst raakt m'n 4TB ook binnen no-time vol. ..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jumpman

  • 2 maart 2017 05:57
  Ik zie dit wel als een erg positieve verandering in de game industrie voor gamers. Voor veel retailers en zeker de ketens die van 2de handse games, waar de winst marge het grootst in is en afhankelijk zijn, zal dit minder goed klinken. Ik verwacht zelf wel dat er ook nog genoeg gamers zijn die gebruikte games blijven kopen. Als je spel straks niet meer te downloaden is maar voor n tientje fisiek van jou kan zijn is de keus ook niet zo moeilijk.

  Zolang ze de marges van nieuwe verkochte games niet verder onder druk gaan zetten zoals free record shop deed komt het wel goed, ook met n Gamestop. Iedereen weet wel wat er van een keten overblijft die steeds maar al zijn marges weg blijft geven.

  Nu Sony en Nintendo graag volgen aub. En vooral Nintendo met de Nes Snes en N64 games graag.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.