Microsoft wil vaker 'crossbuy' toepassen | Gamer.nl

Microsoft wil vaker 'crossbuy' toepassen | Gamer.nl

Microsoft ziet toekomst in een 'crossbuy'-strategie voor Xbox One en Windows 10. Xbox One-eigenaren die de game Quantum Break voor hun console pre-orderen, krijgen daar een gratis Windows 10-exemplaar bij. Microsoft wil dit vaker gaan toepassen. Dat tweet Phil Spencer, hoofd van het Xbox-merk bij Microsoft.

"We maken er een platform-feature van. We vinden dit goed voor gamers", aldus Spencer op Twitter. Larry Hryb, eveneens Microsoft-werknemer, laat weten dat opgeslagen spellen vanzelf gesynchroniseerd worden tu en de Windows 10- en Xbox One-versies van compatibele spellen.

Windows 10
Microsoft is al langer bezig om de Xbox One en zijn Windows 10-besturing ysteem dichter bij elkaar te brengen. Zo werkt Windows 10 ook op Xbox One en kunnen gebruikers hun Xbox One-games streamen en op een Windows 10-computer spelen. Ook heeft Microsofts nieuwste besturing ysteem een Xbox One-app en krijgen Killer Instinct en Fable Legends cro -platform multiplayer.

Quantum Break is een third person shooter waarin spelers de kracht bezitten om de tijd stil te zetten. Tegelijk met de game verschijnt een tv-serie die het verhaal van de antagonisten belicht. Keuzes die spelers in de game maken, hebben invloed op het verloop van de serie. Quantum Break verschijnt 5 april op Xbox One en Windows 10.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou