Microsoft wil tot juli 2023 tenminste vijf games uitgeven

Microsoft wil tot juli 2023 tenminste vijf games uitgeven

Microsoft is van plan om in het komende fiscale jaar, dat loopt van 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2023, tenminste vijf first party-games uit te geven.

Dat liet het bedrijf weten in een briefing aan de media (via VGC). Microsoft liet in eerste instantie weten dat het dit fiscale jaar, dat deze maand ten einde loopt, ook vijf spellen heeft uitgegeven. Het gaat om Psychonauts 2, Microsoft Flight Simulator, Forza Horizon 5, Age of Empires 4 en Halo Infinite.

Vervolgens meldde het bedrijf: "We lopen op schema om minstens evenveel of meer games in het komende fiscale jaar uit te brengen." Microsoft noemde daarbij geen specifieke titels.

Tot dusver is alleen van Starfield en Redfall - beiden van Bethesda, dat inmiddels onderdeel is van Microsoft - bekend dat ze in de eerste helft van 2023 uit moeten komen. Het is niet bekend welke andere games later dit jaar en volgend jaar door Microsoft uit worden gebracht op Xbox en pc. 

Wel is van diverse spellen bekend dat ze in ontwikkeling zijn, waaronder een nieuwe Forza Motorsport, Fable en Perfect Dark, State of Decay 3, Everwild, Hellblade 2 en Obsidians Avowed en The Outer Worlds 2. Het bedrijf houdt aanstaande zondagavond een livestream waarin het meer laat zien van aankomende spellen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Da's niet heel veel.

0
test

@tmvde ze willen elke kwartaal een triple a game uitbrengen dat zijn 4 games, ken weinig uitgevers die dat doen hoor. en het zijn er dus 5 games.

0
test

starfield, redfall, deathloop,ghostwire tokio en dan nog 1tje . Of zal het om nieuwe games gaan en mag je deathloop en ghostwire tokio niet mee rekenen en komen op starfield en redfall nog 3 games er bij plus die 2.

0
test

@hulstpower Ik zou die niet meetellen inderdaad, mijn gokjes zijn: Starfield, Redfall, Grounded 1.0, Forza Motorsport en Pentiment. Maar er zullen ook nog wel kleinere, '2nd party' games zoals Scorn bijkomen. Tel daar nog ports (Age of Empires, Deathloop, Ghostwire), expansions voor service-games en 3rd party gamepass deals bij op en ik vermaak wel aardig denk ik.

0
test

@COSMIC_TSAR grounden zou ik dan ook niet mee telen die is ook al uit, contraband die gemaakt woord door externe studio maar wel xboznexclusivenis en hellblade 2 denk ik aan.

0

Aanbevolen voor jou