Microsoft wil Final Fantasy 14 nog altijd op Xbox zien te krijgen

Microsoft wil Final Fantasy 14 nog altijd op Xbox zien te krijgen

Xbox-baas Phil Spencer wil er nog altijd voor zorgen dat de mmo Final Fantasy 14 op Xbox-consoles uitkomt.

Dat laat hij weten aan het Japanse Game Watch. Spencer gaf in 2019 al publiekelijk aan dat hij wilde proberen de game "naar Xbox te brengen". Spencer zegt nu: "Dat hebben we toen inderdaad laten weten. We hebben nog niet opgegeven. Er is een toezegging gedaan door zowel Microsoft als Square Enix en we blijven ons best doen om het voor elkaar te krijgen."

Square Enix liet in 2019 weten dat er obstakels zijn bij het toevoegen van cross-play aan FF14 op Xbox. Deze obstakels zouden eerst verwijderd of omzeild moeten worden voordat de game op het platform kan verschijnen. Zo zou het bijvoorbeeld onmogelijk zijn voor Xbox-gamers om te chatten met spelers op andere platforms. Ook zouden mensen op verschillende platforms samen geen guild kunnen vormen.

Final Fantasy 14 is al geruime tijd speelbaar op pc en PlayStation 4, en is inmiddels ook verkrijgbaar op PlayStation 5.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lijkt me toch als het voor de PS4/PS5 mogelijk is, het ook op de Xbox moet kunnen. Of ligt Sony dwars? Zo ja, dan moeten ze daar eens mee kappen want cross-platform zou inmiddels toch wel door alle partijen omarmt mogen worden.

0

@The_Stifmeister laat dit meteen ook aan Xbox weten. Elder Scrolls VI komt ook alleen op Xbox uit.

0
test

@BadPlayerOnr oja wat een first party game is zelfde als 3rd party.

0
test

@BadPlayerOnr Ik bedoelde cross-play :D

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Ik vermoed het ook maar ben wel benieuwd naar de details.

0
test

@coola ja iets in de software wat ze er kennelijk niet uit krijgen.

0
test

@The_Stifmeister Zoek de sales van Final Fantasy games op XBOX op... het is op dit moment niet rendabel. Daarnaast heeft FFXIV al problemen met de servers, omdat zij er niet genoeg kunnen aanschaffen voor het aantal spelers dat zij al hebben. Verder... het team van FFXIV is op dit moment druk bezig met een engine update, waardoor de graphics van het spel flink verbeterd zullen worden. Zij hebben het al druk genoeg. Tot slot zal Sony waarschijnlijk een extra beetje geld pompen om FFXIV redelijk exclusief te houden. In eerste instantie was het probleem volgens Yoshida ook de crossplay discussies tussen allerlei partijen. Daardoor is het spel bij de start nooit op de XBOX gekomen. Ook is de game tegenwoordig redelijk te draaien op een aardappel PC. De vraag is dan hoeveel spelers bereid zijn dit spel via een XBOX te spelen.

0
test

@Ardyn Ik snap wat je zegt. Maar omdat hier heel specifiek wordt gerefereerd aan crossplay problemen vraag ik me af waar dat dan in zit.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Zelf zou ik er ook erg voor zijn aangezien het de populariteit van het spel verder zal laten stijgen. Maar het lijkt wel of er tussen 2019 en 2022 gewoon niets gebeurd is. Ik wilde dat ze eens meer open waren aan waar het nu precies ligt. Waarom is het onmogelijk voor Xbox gebruikers om te chatten met andere platformen of guilds te vormen? Zijn dat stukjes software die Microsoft er bewust heeft ingebouwd? Zo ja, hadden ze dat dan niet een kans gehad om dat voor bij de Xbox X/S series te verwijderen? En als het daar niet aan ligt, dan waar wel aan?

0
test

@Quirinius Het werk is waarschijnlijk niet rendabel voor Square Enix, niet op dit moment. De Final Fantasy spelers zijn met name te vinden op Playstation en PC, om dit uit te breiden naar de XBOX is daarom niet rendabel. Zeker na de jarenlange updates die rondom het spel zijn gebouwd. Verder moet je bedenken dat zij op dit moment bezig zijn met FFXVI en het overzetten van FFXIV op een verbeterde engine, waarmee de graphics verbeterd worden bij de volgende expansion. Hun bord is op dit moment redelijk vol om iets te doen aan de XBOX-port.

0

@Ardyn Maar waarom zouden ze dan een toezegging hebben gedaan zoals in het artikel genoemd staat? Dat doe je echt niet als je er geen zin in hebt.

0

Aanbevolen voor jou