Microsoft wil concurreren met Apple en Google via mobiele Xbox Store

Microsoft wil concurreren met Apple en Google via mobiele Xbox Store

Microsoft is van plan om een nieuwe versie van de Xbox Store te maken die ook geschikt is voor mobiel.

Dat heeft het bedrijf laten weten in een reactie op de beslissing van het Britse Competition and Markets Authority (CMA) om de overname van Activision Blizzard door Microsoft verder te onderzoeken in verband met concurrentiebelangen. The Verge vond de betreffende melding.

"De overname verbetert Microsofts mogelijkheid om een 'next-generation' gamewinkel te creëren die werkt op een breed scala aan apparaten, waaronder mobiel. Dit mede dankzij de toevoeging van Activision Blizzard-content. Met hun bestaande communities kunnen we de Xbox Store naar mobiel schalen en gamers aantrekken naar het nieuwe mobiele platform."

Op die manier wil Microsoft concurrentie bieden aan de App Store en Google Play Store. "Door bekende en populaire content aan te bieden, worden gamers gemotiveerd iets nieuws uit te proberen."

De strategie hangt ongetwijfeld samen met het bestaan van Call of Duty Mobile en Warzone Mobile, dat Microsoft door de mogelijke overname in handen krijgt, alsmede het feit dat Candy Crush-maker King ook onderdeel van Activision Blizzard is en dus van Microsoft zou worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dan moeten ze (weer) met een eigen telefoon OS gaan komen, anders plukken Google en Apple gewoon mee met hun 30% als ze in hun stores komen te staan. Apple liet het bij Epic Games niet toe met Fortnite jaren geleden en Fortnite is geloof ik nog steeds niet in de App Store te vinden. Als MS games gaat verkopen via de Xbox app en zonder de Apple belasting dan wordt de app uit de store gehaald.

0
test

@RoyVG Dat is inderdaad een goeie, ben benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken. Ondanks dat ik het zelf nooit heb gehad, vond hun OS wel mooi en anders dan standaard. Het is dat de keuze qua telefoons wat beperkt was anders had ik het graag willen proberen.

0
test

@Fr3nzy Ik mis mijn Nokia Lumia 920 nog wel eens hoor... of mn n8.. N95.. 6230.. 3310.. maar dat waren geen windows phones. Mooi was die tijd, kreeg je nog wel eens een xbox bij je telefoon.

0
test

Ik hoop toch ten zeerste dat ze hier geen grote focus op gaan leggen. Als er een ding is waar ik afgunst voor heb, dan is het wel de mobiele game markt en alle bijbehorende pay to win en microtransacties.

0

Aanbevolen voor jou