Microsoft wil Call of Duty ook op Nintendo Switch uitbrengen

Microsoft wil Call of Duty ook op Nintendo Switch uitbrengen

Als de overname van Activision Blizzard doorgaat, wil Microsoft de Call of Duty-franchise ook op Nintendo Switch uitbrengen.

Dat meldt Xbox-baas Phil Spencer tijdens de WSJ Live-conferentie van The Wall Street Journal (via Tom Warren). Hij herbevestigt ook dat Microsoft van plan is om Call of Duty op PlayStation-consoles uit te blijven brengen.

"Call of Duty zal beschikbaar zijn op PlayStation. Ik zou het ook graag zien op de Switch, ik wil de game op veel verschillende schermen zien. Ons doel is om Call of Duty zoals Minecraft te behandelen." Toen Microsoft Minecraft-ontwikkelaar Mojang in 2014 overnam, bleef het spel op alle systemen uitkomen. Acht jaar later is dat nog steeds het geval.

Spencer meldt daarnaast dat de overname van Activision Blizzard voornamelijk belangrijk is voor de mogelijkheden op smartphones. "Deze kans draait voor ons vooral om mobiel. Er spelen zo'n drie miljard mensen games en maar zo'n tweehonderd miljoen huishoudens doen dat op consoles." Activision Blizzard geeft op mobiel niet alleen Call of Duty-games uit, Candy Crush-uitgever King is ook onderdeel van het bedrijf.

De overname van Activision Blizzard door Microsoft is nog niet in kannen en kruiken. Verschillende waakhonden controleren nog over de overname Microsoft geen monopoliepositie geeft binnen de game-industrie. Enkele landen, waaronder Brazilië, hebben de overname al goedgekeurd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Via de cloud zeker dat word echt onspeelbaar.

0

Dan mag je denk ik je switch alleen buiten gebruiken want denk dat er heel wat rook uitkomt

0
test

@TripleR40 Hij heeft niet gezegd dat het dezelfde games zijn. Studio’s genoeg die CoD maken. Kunnen makkelijk een studio voor de current hen laten maken en 1 speciaal voor switch Denk ook dat het zo gaan worden. Of men gokt al op de opvolger.

0

@watashi wa maurice desu. Ja dat zal inderdaad kunnen maakte ook maar een geintje. Zie toch liever een krachtigere switch zeker voor de nieuwe Zelda die eraan gaat komen maar dat zal wel wishful thinking zijn

0

Aanbevolen voor jou