Microsoft werkt mogelijk aan muis en toetsenbord voor Xbox One | Gamer.nl

Microsoft werkt mogelijk aan muis en toetsenbord voor Xbox One | Gamer.nl

Microsoft werkt mogelijk samen met Razer om een muis en toetsenbord te maken voor Xbox One.

Dit blijkt uit een document dat gelekt is aan Windows Central. Het document zelf is niet gepubliceerd. Wel staat er op de website aangegeven dat er eerder dit jaar een presentatie plaatsvond waarin Microsoft en Razer een muis en toetsenbord voorstelden voor Xbox One.

Het plan zou zijn geweest om in april een update naar dev-kits te brengen om de hardware te ondersteunen. Het is niet duidelijk of dit destijds ook gebeurd is en of het project nog steeds in ontwikkeling is. Wel wordt vermeld dat de Xbox One in de toekomst niet enkel de 'Razer Turret', maar alle USB-muizen zal ondersteunen. Dit geldt ook voor draadloze muizen met USB-aansluiting.

Rzer Turret

Controller vs. muis en toetsenbord

Deze ontwikkeling maakt duidelijk dat Microsoft beseft dat er onder Xbox One-gebruikers veel behoefte is aan de mogelijkheid muis en toetsenbord te gebruiken. Zo hebben spelers met een muis in sommige online games een voordeel hebben ten opzichte van spelers met controllers. Vooral voor competitieve fps-spellen zoals Overwatch kan dit een probleem vormen. Ontwikkelaars kunnen daarom zelf bepalen of ze gebruik willen maken van de feature. Gebruikers kunnen controleren of een game te spelen is met muis en toetsenbord of niet.

Microsoft moedigt ontwikkelaars aan de voordelen van deze functionaliteiten te overwegen. Ook raadt het bedrijf aan afzonderlijke matchmaking-regels te gebruiken voor spelers die gebruikmaken van de hardware.

Hieronder staan de genoemde muis-features en gesuggereerde maatregelen voor gameontwikkelaars.

Muis-features
Gameplay balans

Bevestiging laat op zich wachten

In december 2017 gingen al geruchten rond over ondersteuning voor een muis en toetsenbord voor Xbox One. Er werd toen gedacht dat het niet lang zou duren voor Microsoft de feature aan zou kondigen. Tot nu toe is dat nog niet gebeurd.

In september 2017 bevestigde Microsoft de komt van de ondersteuning voor de hardware, maar sindsdien heeft het bedrijf niets meer laten weten over het onderwerp.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou