Hon geeft aan dat Microsoft vooruit denkt als het gaat om technologische ontwikkelingen. Bij de productie van een nieuw product als Natal zijn er namelijk ook al werknemers bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden op technologie dat Natal op kan volgen. Zo kan microsoft de techniek perfectioneren.

"We zijn er van op de hoogte dat we niet bepaald het liefje van de media zijn. Mensen zien ons niet als een innovatief bedrijf, terwijl we dat wel zijn. Veel mensen gebruiken onze producten ook terwijl ze het niet eens in de gaten hebben", aldus Hon. Hij geeft toe dat Microsoft beter haar best moet doen om bepaalde trends bij te houden. "We hadden als ik er op terugkijk meer moeten doen voor de consument."

Natal moet eind dit jaar uitkomen en moet de strijd aangaan met PlayStation Move en de Nintendo Wii. Waar laatstgenoemde producten beiden controllers bevatten die bewegingsgevoelige besturing mogelijk maakt, daar werkt Natal met een camera die de bewegingen van de speler registreert. Hiervoor is geen controller nodig.