Microsoft werkt aan game in 'geliefde strategiereeks' | Gamer.nl

Microsoft werkt aan game in 'geliefde strategiereeks' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het is niet duidelijk om welke strategiereeks het gaat, mogelijk is het de populaire Age of Empires-franchise. De laatste game in deze reeks was Age of Empires Online, een free-to-play-game die in 2011 uitkwam. De servers van Age of Empires Online werden in juli 2014 permanent offline gehaald.

De vacature van Microsoft staat al sinds november online, het bedrijf is op zoek naar een werknemer voor Decisive Games. Dit lijkt een nieuwe Microsoft-studio te zijn. Microsoft zoekt een ervaren netwerkprogrammeur. Dat zou er op kunnen wijzen dat Microsoft in elk geval van plan is om multiplayerfuncties in de nieuwe game te stoppen.

De eerste Age of Empires werd ontwikkeld door Ensemble Studios en kwam in 1997 uit. Microsoft nam de studio daarna over en kwam in 1999 met het vervolg Age of Empires 2. Het derde deel uit de reeks kwam in 2005 uit. Age of Empires 2 kreeg in 2013 een hd-remake en een door fans gemaakt uitbreidingspakket.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou