‘Microsoft werkt aan dongel en televisieapplicatie voor Game Pass’

‘Microsoft werkt aan dongel en televisieapplicatie voor Game Pass’

Microsoft werkt aan een dongel en een applicatie waarmee Game Pass-games gestreamd kunnen worden.

Dat heeft Gamesbeat vernomen van meerdere bronnen. Het apparaatje moet ergens in de komende twaalf maanden uitkomen en zou lijken op de Amazon First Stick. De dongel moet het mogelijk maken om naast televisie en films ook de Game Pass-bibliotheek te streamen naar de televisie.

Mensen met een Samsung-televisie hebben dat apparaatje mogelijk niet nodig, want Microsoft werkt samen met het Zuid-Koreaanse bedrijf aan een applicatie die het streamen van Game Pass mogelijk moet maken. Ook die applicatie wordt in de komende twaalf maanden verwacht. Of de applicatie ook naar televisies van andere fabrikanten komt, is nog niet bekend.

Dat Microsoft grote plannen heeft met cloudstreamen werd afgelopen week nog duidelijker. Microsoft maakte bekend dat Fortnite vanaf nu gratis te spelen is via Xbox Cloud Gaming. Ook onthulde het dat meer dan 10 miljoen mensen games gestreamd hebben via Xbox Cloud Gaming, verdeeld over 26 landen en 6000 verschillende apparaten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Waar zijn de aanhalingstekens in de titel? Vorige week nog zo stellig gemeld dat jullie dat gebruiken voor onbevestigde berichten om clickbait titels te voorkomen ;)

0
test

@COSMIC_TSAR Bedankt voor de opmerking! Vergeet ze nog wel eens. Clickbait is natuurlijk nooit mijn bedoeling.

0
test

Moet eerlijk zeggen dat als dat ding niet ook gewoon andere applicaties kan draaien zoals emulators, mediaplayers en native games, zie ik het nut van deze dongle niet ten opzichte van een beetje fatsoenlijke android dongle/box.

0

Aanbevolen voor jou