worden bestuurd. Dit blijkt uit een patent dat Microsoft heeft vastgelegd.

Mensen die als wandelend reclamebord door een MMO willen lopen, krijgen mogelijk een vergoeding. Microsoft geeft als voorbeeld Xbox Live items als virtueel voedsel voor een virtueel huisdier. Ook mensen die de tijd nemen om met een advertar te praten en vragen beantwoorden, komen in aanmerking voor een beloning.

Robots en cornflakes

Microsoft gaf een paar voorbeelden om deze technologie uit te leggen. Zo kan er om de film Transformers te adverteren voor worden gekozen om een advertar met het uiterlijk van de robot Bumblebee in een MMO te plaatsen. Dit personage zou dan kunnen transformeren tussen zijn robotvorm en de Chevrolet Camaro, net als in de film.

Een ander voorbeeld is reclame voor het cornflakesmerk Trix. De mascotte van dit merk, Trix Rabbit, kan in een game worden geplaatst en zijn uitdrukking "Dom konijn, Trix is voor kinderen" kunnen zeggen.

Zune

In nog een voorbeeld is het mogelijk om reclame te maken voor de Zune, door de Zune-speler in de game te plaatsen, die onder andere kan veranderen van kleur en model en ook diverse digitale media af kan spelen.