Microsoft weigerde Lionhead te verkopen voor sluiting | Gamer.nl

Microsoft weigerde Lionhead te verkopen voor sluiting | Gamer.nl

Microsoft weigerde Lionhead te verkopen, ondanks dat het bedrijf meerdere serieuze boden op de studio kreeg. Volgens href="http://www.kotaku.co.uk/2016/05/11/sources-multiple-buyers-were-lined-up-for-lionhead">Kotaku UK</a> waren verschillende grote namen in de industrie geïnteresseerd in het kopen van de studio, die Microsoft afgelopen maart sloot.<br></p>

Kotaku meldt dat bronnen dichtbij Xbox beweren dat de koop niet doorging omdat Microsoft weigerde om afstand te nemen van het Fable-handelsmerk, ondanks dat er biedingen werden gedaan van in de miljoenen. De geïntere eerde partijen zouden door het ontbreken van het Fable-handelsmerk van de koop hebben afgezien.

Zonder eigendom van het Fable-handelsmerk zouden potentiële kopers van de studio geforceerd zijn om een licentie te kopen van Microsoft als het Fable-games zou willen uitbrengen.

Eerder dit jaar gingen geruchten over de sluiting van Lionhead Studios, nadat de ontwikkeling van Fable Legends werd geannuleerd. Afgelopen maart sloot de Fable-maker officieel zijn deuren.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou