Microsoft: 'We willen Call of Duty op PlayStation houden'

Microsoft: 'We willen Call of Duty op PlayStation houden'

Xbox-hoofd Phil Spencer heeft laten weten dat hij Call of Duty graag ook PlayStation-consoles uit wil blijven brengen.

Dat laat hij weten op Twitter. "Ik heb goede gesprekken met de bazen van Sony gehad deze week. Ik heb bevestigd dat we de intentie hebben om alle bestaande afspraken na te komen wanneer we Activision Blizzard hebben gekocht, alsmede onze wil om Call of Duty op PlayStation te houden. Sony is een belangrijk onderdeel van onze industrie en we hechten waarde aan onze relatie."

Het is voor het eerst sinds eerder deze week bekend werd gemaakt dat Microsoft van plan is Activision Blizzard te kopen, dat Microsoft een uitspraak doet over de toekomst van Activision-franchises op andere consoles. Eerder gaf Activision Blizzard al wel aan dat het huidige afspraken wil nakomen en meldde Sony dat het verwacht dat Call of Duty op PlayStation uit kan blijven komen.

Het is echter niet duidelijk hoe de tweet van Spencer precies opgevat moet worden. Hij meldt dat de wil er is om Call of Duty op PlayStation uit te blijven brengen, maar wat de voorwaarden daarvoor zijn is niet bekend. Sommige fans speculeren dat Spencer het letterlijk bedoelt, anderen claimen dat hij bedoelt dat Call of Duty in de toekomst alleen naar PlayStation-consoles kan komen als Xbox Game Pass bijvoorbeeld op PlayStation verschijnt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Er zijn zo veel manieren waarop je dit kan interpreteren. Warzone is ook Call of Duty of maar wat te noemen... Al is CoD qua grootte van de game en community vergelijkbaar met Minecraft, dus eenzelfde soort aanpak als daar is ook goed voor te stellen. Kortom, we weten het niet. Als de deal eenmaal echt rond is, zal er vrij snel duidelijkheid worden geschept. Zelfde proces als met Bethesda. Gewoon ff geduld.

0

@COSMIC_TSAR het zal toch alleen maar slim van Microsoft zijn als cod ook op de ps blijft komen. Al die Micro transacties voor cosmetische prullaria komen rechtstreeks in de zak van Microsoft.

0
test

@Roy36NL klopt maar dasr gaat micro gamepass niet mee laten groeien en daar zit het echte geld voor ze in de toekomst.

0
test

@Roy36NL minus de 30% van Sony aangezien alles wel gewoon via de store loopt.

0
test

"existing agreements", kan zomaar betekenen dat na de overeenkomsten dit niet verlengd wordt. @gamer, offtopic: komt er een review van Expeditions Rome?

0
test

@DarkraverX ja dus deal van activision sony marketing en dlc deal afgelopen is kunnen ze ook zeggen sony je wilt cod dan moet het via gamepass.

0
test

@hulstpower Precies, denk dat men gewoon moet afwachten wat er gaat gebeuren.

0

Aanbevolen voor jou