Nieuws
Xbox Series X

Microsoft: 'vr voor Xbox Series X momenteel niet de focus'

Melding betreft een bug

Geschreven door Jacco Peek op
Microsoft geeft aan dat virtual reality-ondersteuning voor Xbox Series X en Series S momenteel 'niet de focus' van het bedrijf is.

Daarmee reageert het Microsoft op een bericht dat IGN Italia ontdekte, dat leek te duiden op ondersteuning van vr. Bij het aansluiten van de nieuwe Xbox Wireless Headset gaf de console meerdere malen aan dat er een update voor de 'vr-bril' beschikbaar was. 

Tegen IGN zegt Microsoft echter dat het gaat om een 'lokalisatiebug', en daardoor incorrect is. Ook benadrukt het bedrijf dat het zich voor nu niet bezighoudt met vr. 

Voor de release van de Xbox Series X en S onthulde Microsoft al dat de platformen zouden lanceren zonder enige vorm van virtual reality. Wel overweegt het ondersteuning indien het platform 'groot genoeg' wordt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Suspend Game-optie verhoogt downloadsnelheden Xbox-games Nvidia verwijdert per ongeluk mining-limiet van RTX 3060
4

Reacties op: Microsoft: 'vr voor Xbox Series X momenteel niet de focus'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 17 maart 2021 11:42
  Dat is altijd de insteek geweest.. maar toch bizar dat ze een en ander al verwerken in het OS.. dan vermoed je toch dat er meer aan de hand is; kan haast niet anders. Anyhoe, we wachten wel af. VR kan tof zijn, mits er genoeg toffe content is.. en de content wordt pas tof als er genoeg vr is.. kip.. ei..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Jelster

  • 17 maart 2021 13:00
  @kleinekoosjer Tsja, die content is er natuurlijk allang. Mijn vetste game ervaringen van de laatste tijd bevinden zich ook in dat medium, maar ja, dus niet bij microsoft. Ook de pc wil dit maar niet lukken, hoe scherp of visueel krachtig dan ook. Het gaat om de content, en dan heb je toch echt de psvr nodig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • lightyears

  • 17 maart 2021 15:50
  @Jelster Mwah. De PS VR heeft astrobot, bloid and truth en hitman 3. Daar staat tegenover dat PC VR half life, flight simulator e.d. heeft mits je een sterke pc hebt. Meeste titels zijn overigens op beiden uitgekomen zoals Moss, skyrim vr, beat saber etc. En een aanzienlijk deel ook al oor standalone VR voor quest 2. Ik heb zelf PS VR, pc vr en via quest 2 ook standalone vr. Ik denk dat met kabel aan console gekoppelde VR sowieso altijd suboptimaal blijft. Standalone is prima voor simpele games. Draadloos streamen van pc naar headset zoals bijna alleen de quest 2 kan is waarschijnlijk de toekomst. Draadloos sowieso veel betere ervaring dan bekabeld. Qua resolutie is de PS VR duidelijk gedateerd en kan die zich niet meten met de quest 2. Daarom komt er een PSVR 2 maar die lijkt wel weer gewoon bekabeld te zijn

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 17 maart 2021 19:14
  @Jelster uhm, op de pc gaat het goed hoor, zelfs beter dan PSVR (wat zeker ook een geweldig VR platform is).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.