Shane Kim, hoogeplaatste bij Microsoft Game Studios, liet in een interview met webiste 1UP tijdens de DICE weten dat Viva Pinata een sterk merk is voor Microsoft. Een merk dat nog maar aan het begin van zijn potentie staat en waarin veel groei wordt verwacht. Shane Kim liet weten dat ze het zich goed kunnen voorstellen om het merk uit te breiden met een vervolg, een productlijn of zelfs door merchandising.

Ontwikkelaar Rare die verantwoordelijk is voor Viva Pinata werkt momenteel aan Banjo evenals aan andere titels. Een aantal games zijn een vervolg op een bestaande franchise (Kameo of Perfect Dark?) en andere titels zullen geheel nieuw zijn. Zo gaat er het gerucht dat de volgende Viva Pinata game een soort kartgame zou gaan worden.

Shane Kim liet weten dat een titel als Viva Pinata niet zou misstaan op een platform als de Nintendo DS. Dit betekent echter niet dat dit ook zal gebeuren. Echter, heel negatief was Shane Kim er niet over. Over games op de PSP uitbrengen was hij een stuk stelliger: "Whether you're talking about publishing games on mobile or the DS - you probably won't see it on the PSP, though."