Microsoft verwacht dat Grand Theft Auto 6 in 2024 uitkomt

Microsoft verwacht dat Grand Theft Auto 6 in 2024 uitkomt

Microsoft is in de veronderstelling dat Grand Theft Auto 6 ergens in 2024 uitkomt.

Dat meldt het bedrijf in een uitgebreid statement waar het reageert op het Britse Competition and Markets Authority, dat onderzoek of de overname van Activision Blizzard door Microsoft wel door mag gaan.

Ergens in het statement, waar Microsoft enkele belangrijke toekomstige gamereleases samenvat, valt kort het volgende te lezen: "Het langverwachte Grand Theft Auto 6 wordt naar verwachting in 2024 uitgebracht." Het is niet bekend of Microsoft dit baseert op informatie van ontwikkelaar Rockstar zelf of dat het een gok betreft.

Veel gamers wachten met smart op het zesde deel in de openwereldreeks. Grand Theft Auto 5 kwam oorspronkelijk immers in 2013 uit. Eerder dit jaar wist iemand in te breken in het Slack-kanaal van Rockstar, van waaruit men veel vroege beelden van GTA 6 stal en die vervolgens online publiceerde.

De reactie van Microsoft op het onderzoek van CMA telt maar liefst elf pagina's. Gisteren bleek al dat er veel andere interessante informatie in staat. Zo claimt Microsoft in de reactie dat Sony veel meer en betere exclusieve games heeft op PlayStation-consoles in vergelijking met Xbox, en verwacht Microsoft dat de nieuwe generatie consoles op zijn vroegst pas in 2028 verschijnt.

 
Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als Microsoft dit rechtstreeks van Rockstar heeft vernomen neem ik aan dat *R hier niet blij mee zal zijn? Dat is vertrouwelijke informatie lijkt mij en dat kun je niet zomaar op straat gooien, toch?

0
test

@Markus88 Klopt, dit is onderdeel van bedrijfsgeheimen. Zeker voor een beursgenoteerd bedrijf als Take-Two. Eerder zakte het bedrijf al van 125 naar 110 dollar (mede) door de leaks, later nog verder naar 96 door de kwartaalcijfers. Je kunt stellen dat een releasejaar van een van de grootste games aller tijden behoorlijk veel speculatie brengt op de markt...

0
test

Ok goed nieuws.

0

Aanbevolen voor jou