Nieuws
cyberpunk 2077

Microsoft versoepelt retourbeleid voor Cyberpunk 2077

Game blijft echter op de Microsoft Store staan

Geschreven door Michel Musters op
Microsoft heeft zijn retourbeleid op Xbox-consoles versoepeld voor mensen die Cyberpunk 2077 willen retourneren.

Dat laat het bedrijf op Twitter weten. Iedereen die de game heeft gekocht op een Xbox-platform, kan Cyberpunk 2077 nu weer retourneren en zijn of haar geld terugkrijgen.

In de nacht van donderdag op vrijdag besloot Sony Cyberpunk 2077 uit de PlayStation Store te halen. De game loopt - vooral op PlayStation 4 en Xbox One - niet naar behoren, met vele bugs en crashes. Gistermiddag bleek nog dat ontwikkelaar CD Projekt Red niet in gesprek was met Microsoft voor een soortgelijke actie. De game staat inderdaad nog in de Microsoft Store, maar het retourbeleid is nu dus wel versoepeld. Microsoft heeft overigens de exclusieve marketingrechten voor Cyberpunk 2077.

Afgelopen donderdag - nog voordat de game uit de PlayStation Store werd gehaald - was er een interne videomeeting tussen boze werknemers van CD Projekt Red en het bestuur, zo blijkt uit een artikel op Bloomberg. Er werden vragen gesteld over de onrealistische deadline van de ontwikkeling van de game en de crunch die maanden voor release plaatsvond.

Een van de ontwikkelaars vroeg aan het bestuur waarom CD Projekt Red in januari claimde dat het spel "compleet en speelbaar" was, terwijl dit onwaar was. Een andere ontwikkelaar stipte aan dat het hypocriet is om een game te ontwikkelen over uitbuiting door bedrijven terwijl de werknemers moesten overwerken. De reactie van het bestuur zou vaag en ontwijkend zijn geweest.

Dit artikel delen:

Lees meer

Ghost of Tsushima ontvangt outfits gebaseerd op PlayStation-franchises Hoogtepunten: Cyberpunk 2077-problemen
1

Reacties op: Microsoft versoepelt retourbeleid voor Cyberpunk 2077

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Linksquest

    • 20 december 2020 11:02
    Ik wil de game zo wie zo houden en wacht gewoon even op een paar updates voor ik ga spelen, maar ik had eens voor de grap gekeken of ik ook een refund kon aanvragen, aangezien mijn exemplaar gratis bij mijn Xbox One X Cyberpunk Edition zat, en zoals verwacht, aankoop bedrag staat op $0,00 dus lijkt het me ook logisch dat je niks terug krijgt.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.