Microsoft verliest per verkochte Xbox Series-console 100 tot 200 dollar

Microsoft verliest per verkochte Xbox Series-console 100 tot 200 dollar

Microsoft draait 100 tot 200 dollar verlies op elke verkochte Xbox Series-console.

Dat heeft Xbox-hoofd Phil Spencer toegegeven aan CNBC. Het bedrijf verwacht dit goed te maken met de verdiensten die de verkoop van games en accessoires opleveren. Hier zitten immers hogere winstmarges op. Er werden verder geen details gegeven over het verschil in de kosten van het produceren van een Series X en Series S.

Het is niet ongebruikelijk dat consolefabrikanten verlies draaien op de verkoop van consoles, omdat de prijs om ze te produceren hoger ligt dan de prijs waarvoor de console wordt verkocht. Zover bekend heeft Sony dit ook met diverse consoles gedaan. Het gebeurt vooral aan het begin van de levenscyclus van consoles, wanneer de componenten van een apparaat nog niet in prijs zijn gedaald. Het is echter ongebruikelijk dat een bedrijf zo open is over de situatie en zelfs een schatting noemt qua kosten.

Vorige week liet Spencer nog weten dat de prijzen van Xbox-consoles en games deze feestdagen niet omhoog gaan, maar dat dit uiteindelijk wel kan gebeuren. "Ik denk dat we op een bepaald moment de prijzen van bepaalde dingen omhoog moeten gooien, maar deze feestdagen vonden we het belangrijk om de prijzen hetzelfde te houden. We hebben de prijs van onze console, onze games en ons abonnement gelijk gehouden. Ik denk niet dat we dit eeuwig volhouden. Ik denk dat we op een bepaald moment de prijs omhoog moeten schroeven."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als dit zo door gaat en gamepass niet veel meer gebruikers gaat krijgen, ben ik bang dat Microsoft na deze generatie de handdoek in de ring gooit.

0

@Mmo-veteran Hahaha nou ik denk eerder verre van... Heb je je wel eens ingelezen in de huidige artikels over oa Gamepass?

0
test

@Mmo-veteran Ik weet niet of je serieus bent maar ik reageer toch maar. Ze zijn juist groter dan ooit, ze hebben belachelijke aankopen gedaan en de gamepass subscribers zijn met 150% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Spencer heeft aangegeven dat gamepass intussen winstgevend is en ongeveer 15% van de omzet van daarvan afkomstig is.

0

@Robskeee die 150% is niet gamepass subscribers, maar PC gamepass subscribers.

0

@Robskeee game pass groeit op Xbox niet meer alleen op PC. Gelijktijdig heeft Xbox in zijn geheel 14% minder winst gemaakt. Omzet is echt niet van belang. Als je te hoge kosten hebt zal het ieder bedrijf op lange duur pijn doen. Nu is Microsoft natuurlijk steenrijk. En kunnen ze het verlies wel nemen. Maar die 69 miljard moet ook weer terugverdiend worden. Een niet winstgevende onderneming heeft toch het risico dat het moederbedrijf op een dag zegt we stoppen ermee. Ik ben geen fan van game pass en Microsoft, maar ik hoop dat het niet zal gebeuren dat Xbox opgeeft. Wij hebben diversiteit nodig. Hoe meer concurrentie hoe beter voor ons gamers. Xbox moet het eindelijk waar maken en echte AAA topper’s uitbrengen. Hopelijk maakt Starfield het begin. Als je goede games maakt komt de rest vanzelf.

0
test

@Mmo-veteran Hahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaha Nieuwtje wat je volgens mij gemist hebt...... *PlayStation Plus has lost 1.9M subscribers since relaunch*

0

Ik had niet verwacht dat deze kosten voor MS zo hoog waren. Sony maakt namelijk al winst op de disk PS5 hebben ze gezegd. Apparaten zijn redelijk gelijk, hoe kan het dan dat het verschil zo groot is?

0
test

@ToMaX99 ik vermoed eigenlijk dat het vooral om de Series X gaat hier. Als er al een verlies is op de Series S zal deze niet zo groot zijn lijkt me.

0

@ToMaX99 Komt denk ik ook doordat Sony elke generatie meer verkoopt en daar dus bij de productie al rekening mee kan houden. Grotere aantallen is uiteindelijk goedkoper om te produceren. Maar dat is een aanname van mijn kant.

0
test

@Ziminar klopt wat je zegt, maar micro had volgens mij meer chips in gekocht dit keer voor de series console (las ik ergens).

0

Aanbevolen voor jou