Dat Microsoft geld verliest op de Xbox is duidelijk en Redherring heeft uitgerekend hoeveel. Dit jaar verliest Microsoft in totaal € 759 miljoen op de Xbox, volgend jaar zijn deze verliezen opgelopen tot € 1.1 miljard. De reden voor de grote verliezen is de hoge productieprijs van de Xbox. Een Xbox maken kost € 329, hij wordt echter aan de winkeliers verkocht voor € 177.

De verliezen kom niet onverwachts, bij het begin van het project is een verlies van € 911 miljoen begroot, wat kan oplopen tot € 3.3 miljard als Sony in de aanval gaat. Microsoft is absoluut niet onder de indruk de verliezen, het bedrijf heeft dan ook nog € 42 miljard in de spaarpot zitten.

Opvallend is dat in het artikel ook wordt ingegaan op de Homestation, waar eerder al geruchten over rondgingen. Volgend Redherring komt er volgend jaar een nieuw systeem op de markt welke een combinatie is tussen een Xbox, een digitale videorecorder en een TV-Tuner. De launchprijs hiervan wordt geschat op € 500.

The losses aren't unexpected, but they do show that Microsoft expects to lose more money the more machines it sells. When Bill Gates approved the Xbox in the fall of 1999, he was told that the console could lose $900 million over eight years and that if Sony cut its prices aggressively, then Microsoft could lose $3.3 billion. After much hand-wringing, Mr. Gates approved the box because he felt Microsoft needed to face the threat of the PlayStation 2 and hook gamers on Microsoft products.

De HomeStation volgens