Het heeft even geduurd voordat deze posting verscheen, maar hier is het dan. Yes had het volgende daarover te zeggen: "Microsoft heeft weer de specs van de X-Box verlaagt. De X-box grafische processor is van 300Mhz naar 250Mhz gegaan en de X-box kan i.p.v. 300 miljoen maar 150 miljoen polygonen per seconde produceren. Daarmee is de X-box grootste voordeel op andere machines zoals de PS2 en de GC flink geslonken."

Microsoft heeft dit gedaan omdat hun doel was om 3 keer zo snel te zijn als de PlayStation2. Om de juiste balans te creeeren tussen de onderdelen is uiteindelijk voor een langzamere grafische processor gekozen met een 733 Mhz pentium 3. Hierdoor is de Xbox nog steeds 3 keer zo snel als de PlayStation2. Over de vermindering van de polygonen zegt men ineens dat nummers niet veel zeggen, maar het om het eindresultaat gaat. De andere bedrijven gebruiken de specs graag voor marketing doeleinden. Ik kan me alleen herinneren dat MS hier juist zo goed in was, vanwege de 733 Mhz tegenover de 200 en 405 mhz van de concurrenten...

Over de afstandsbediening voor de DVD speler weet men te vertellen dat deze rond de 20 á 30 dollar gaat kosten, wat ik niet erg weinig vindt zoals eerder beweerd werd...Along with the pretty pictures in EGM this week, it seems that there has been some tweaking going on behind closed doors over the past few months, with some of the initial numbers (yes, those initial numbers promised in stone) pared back a bit. Specifically: Graphics processor: From 300MHz to 250MHz Polygon performance: From 300 M/sec to 125 M/sec DVD movie playback: Now requires remote control accessory Voor de rest van de info surf je naar IGN!