Microsoft verhoogt prijzen eigen Xbox Series-games naar 70 dollar

Microsoft verhoogt prijzen eigen Xbox Series-games naar 70 dollar

Microsoft heeft aangekondigd dat het in 2023 de prijzen van diens eigen Xbox Series X en S-games naar 69,99 dollar verhoogt.

Xbox-games kosten in de VS nu nog 59,99 dollar. Door de aankomende wijziging gaan games als Forza Motorsport, Starfield en Redfall 69,99 dollar kosten in de Verenigde Staten. 

Diverse current gen-games van andere uitgevers en games ontwikkeld door Sony-studio's die op PlayStation 5 verschijnen kosten al een tijdje 69,99 dollar. In Europa wordt dat op de PlayStation Store omgerekend naar 79,99 euro, al worden in winkels over het algemeen prijzen tussen de 69,99 en 74,99 euro gehanteerd. Het is niet officieel bekendgemaakt of first-party Xbox-games ook rond die koers gaan kosten, maar dit ligt wel in de lijn der verwachting.

Een woordvoerder van Microsoft tegen IGN: "De prijs reflecteert de content, schaal en technische complexiteit van deze titels. Zoals met alle games die door onze Xbox-teams worden ontwikkeld, zullen ze ook op dag één op Game Pass beschikbaar blijven komen."

Afgelopen oktober hintte Xbox-topman al naar prijsstijgingen voor Xbox-games, -consoles en Game Pass. "Ik denk dat we op een bepaald moment de prijzen van bepaalde dingen omhoog moeten gooien, maar deze feestdagen vonden we het belangrijk om de prijzen hetzelfde te houden. We hebben de prijs van onze console, onze games en ons abonnement gelijk gehouden. Ik denk niet dat we dit eeuwig volhouden. Ik denk dat we op een bepaald moment de prijs omhoog moeten schroeven."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit is natuurlijk alleen nodig om hun financiele doelstellingen (continual growth) te behalen, niet omdat ze er anders verlies op draaien. De wereld gaat naar de knoppen door het kapitalisme (en TikTok).

0
test

@XCiL3 Nee, komt gewoon door de inflatie.

0

@SuperDre Toch akelig dat een bedrijf door het verhogen van prijzen de inflatie makkelijk kan compenseren, maar ik als werknemer kan dit niet. Als ik morgen enkelzijdig mijn salaris verhoog sta ik morgenmiddag op straat.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Omdat sommige mensen misschien maar 1 of 2 spellen willen en niet continue willen blijven betalen?

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou