Microsoft heeft op de CES 2009 het spel Kodu getoond, een game waarmee je je eigen kleine games kunt creëren. Kodu is volgens de softwaregigant een zeer uitgebreid programma dat als een eenvoudig spel gespeeld kan worden. Dankzij de intuïtieve iconen gebaseerde menu's, zou iedereen in staat moeten zijn om zijn eigen minigames te maken.

Om dit te demonstreren liet Microsoft een twaalfjarig meisje een eigen spelwereld bouwen met daarin verschillende door mensen bestuurde personages die zo snel mogelijk een aantal stenen moeten verzamelen.

De met Kodu gecreëerde spellen maken gebruik van eenvoudige concepten als zicht, gehoor en tijd voor het bepalen van het gedrag van de personages. Spellen kunnen helemaal van het begin worden opgebouwd met zo'n tweehonderd verschillende bouwblokken. Ook is het mogelijk om eerder gemaakte levels te spelen.

Kodu wordt gelanceerd in het Xbox Live Community Games Channel. Een gamekanaal met meer dan honderd games die door de community zijn gemaakt. Wanneer Kodu wordt gelanceerd is nog niet bekend. Het Xbox Live Community Games Channel is vooralsnog zelf nog niet beschikbaar in Nederland.