Microsoft is bezig met de overname van het Israëlische 3DV, zo melden meerdere bronnen. 3DV is gespecialiseerd in software die bewegingen van het menselijk lichaam omzet in commando's voor elektronische apparaten, vergelijkbaar met de EyeToy van de PlayStation en Microsofts eigen Vision Camera. De technologie van 3DV is naar eigen zeggen echter aanzienlijk verder gevorderd en zou zelfs kleine vingerbewegingen in drie dimensies kunnen detecteren.

3DV ontwikkelt momenteel software voor digitale camera's, zogenaamde ZCams die bewegingen van het menselijk lichaam kunnen volgen. De focus van het Israëlische bedrijf is echter gericht op de gamesmarkt. 3DV heeft de ZCam al eerder gepresenteerd als controller voor games. Het apparaat zou de kleinste bewegingen in drie dimensies kunnen detecteren, op iedere achtergrond, zelfs in het donker. Het apparaat is dan ook niet alleen een camera, maar stuurt ook korte infraroodsignalen de kamer in en meet de positie van objecten aan de hand van de reflectie van die signalen.

Met deze techniek zou je in theorie zeer nauwkeurig een game kunnen besturen. De techniek heeft echter veel meer mogelijkheden, zo schijnt het leger een klant te zijn van 3DV en zou Microsoft deze technologie kunnen gebruiken voor RoundTable: apparatuur en software voor videoconferenties. Het moet dus nog maar blijken waarvoor Microsoft deze techniek precies gaat gebruiken.