Microsoft toont geavanceerde Kinect-software voor volgen van handen | Gamer.nl

Microsoft toont geavanceerde Kinect-software voor volgen van handen | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De software kan handen onderscheiden van de rest van het lichaam. Ook herkent het de bewegingen van individuele vingers en registreert het deze in real-time. In een vrijgegeven video is te zien hoe de software gebruikt wordt om bijvoorbeeld virtuele objecten te verplaatsen.

De software, Handpose genaamd, werkt hoogstwaarschijnlijk samen met Microsofts Kinect 2.0 for Windows, de pc-versie van zijn bewegingsgevoelige camera die oorspronkelijk standaard bij iedere Xbox One-spelcomputer werd geleverd. De pc-versie is voor 199,99 euro te koop. De ontwikkelaarskit voor het acce oire is gratis te downloaden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou