Microsoft toont augmentend technologie RoomAlive | Gamer.nl

Microsoft toont augmentend technologie RoomAlive | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Microsoft toonde vorig jaar al Illumiroom, waarbij Xbox-games ook buiten het beeldscherm van de televisie worden getoond. Zo wordt de ruimte waar de speler zich in bevindt via de muren ondergedompeld in de sfeer van de game. RoomAlive is een uitgebreidere versie van dit concept.

Het systeem gebruikt een projector, een computersysteem en Kinect, de bewegingsgevoelige sensor die bij Xbox One zit. Het systeem registreert de spelers, meubels en andere objecten in de kamer, waarna games kunnen worden aangepast naar verhouding van de meubels en spelers.

In de video die Microsoft heeft uitgegeven worden diverse mogelijkheden van RoomAlive getoond. Zo is het mogelijk om een soort van lasergun-ervaring te krijgen, waarbij vijanden zich op de muren en vloer van de speler bevinden.

Het is niet bekend of Microsoft van plan is de technologie aan consumenten beschikbaar te stellen. Het vorig jaar getoonde Illumiroom was volgens Microsoft te duur om in de winkels te leggen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou