Nieuws
xcloud

Microsoft test mogelijk 1080p-streams voor Xbox Game Pass cloud gaming

Een upgrade ten opzichte van de 720p die nu bereikt wordt

Geschreven door Michel Musters op
Microsoft zou voor cloud gaming via Xbox Game Pass een resolutie van 1080p uittesten.

Tot nu toe kan er alleen via 720p gestreamd worden via Xbox Game Pass cloud gaming - dat voorheen bekend stond als xCloud - maar 1080p zou de dienst gelijktrekken met andere streamingdiensten zoals GeForce Now en Google Stadia.

Windows Central claimt dat anonieme, betrouwbare bronnen screenshots hebben gestuurd van Hellblade die via xCloud draait. Daarbij zou de resolutie 1920 bij 1080 zijn, oftewel 1080p.

Xbox Game Pass cloud gaming kan nu gebruikt worden via Android. Microsoft zou ook aan een browserversie werken waarmee de service op Apple-apparaten gebruikt kan worden. Uiteindelijk moet de service ook op consoles en pc beschikbaar komen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Apex Legends breekt nieuwe record qua gelijktijdige spelers op Steam Er is meer bewijs dat E3 dit jaar volledig digitaal wordt gehouden
2

Reacties op: Microsoft test mogelijk 1080p-streams voor Xbox Game Pass cloud gaming

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  hulstpower

  • 1 maart 2021 08:52
  speel af en toe op xcloud als het lekker rustig is op de zaak of me zoontje speelt het thuis en vind de 720p voor een telefoon niet slecht en past wel bij een klein scherm.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quintex

  • 1 maart 2021 11:14
  Ik hoop dat ze vooral de stutters aanpakken, dat is het punt waardoor ik weinig op xCloud speel. Resolutie, latency en de compressie zijn voor mij voldoende verder (voor smartphone dan), al helemaal vergeleken met Remote Play van PS. Die heeft prima resolutie en geen stutters, alleen de latency is daar dermate hoog, dat zelfs spellen als Persona 5 gewoon niet lekker spelen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.